Семіфредо* з оселедця

Варіації на тему салат «Шуба». Простий, швидкий і цікавий рецепт традиційного новорічного салату із оселедця і червоного буряка

В пошуках рецептів для різдвяного столу згадала про один рецепт. Виходить щось схоже на салат «Шуба» але за рахунок подачі виглядає благородно. Та й часу вимагає менше.

Підготовка 15 хв

Час приготування 15 хв.


ІНГРЕДІЄНТИ

  • 300г відвареного буряка
  • 100мл збираних вершків або сметани
  • 250г маринованого оселедця
  • 3ст. л. кропу (можна сухого)
  • 1 солодка цибулина дрібно посічена
  • 100г майонезу
  • перець


Приготування:

1. Натерти буряк на великій тертушці

2. Порізати оселедець шматочками 2х2 см.

3. Окремо збити сметану і майонез. Перемішати.

4. Змішати оселедець, буряк, цибулю і сметанну суміш. Приправити перцем і кропом.

5. Облити формочки (пластикові стаканчики) холодною водою.

6. Наповнити форми оселедцевою масою. Поставити у морозильну камеру на 5 хвилин.

7. Перед подачею опустити форми на 30 сек. у гарячу воду. Перевернути на тарілку.

Семіфредо* - італійський десерт, домашнє морозиво з фруктів.

0 comments:

Дописати коментар