Цей простий , але водночас дуже смачний соус добре підійде до довгої пасти ‒ спагетті, тальятелле або лінгвіні. І не кажіть, що риба і молочні продукти не поєднуються, саме завдяки сметані створюється надзвичайна кремова текстура.
Підготовка: 10хв.
Приготування 10хв.
ІНГРЕДІЄНТИ
На чотирьох:
- 300 гр філе свіжого або розмороженого лосося (можна замінити фореллю)
- 250 мл рибного бульйону або бульйону з кубика
- 150 гр некислої густої сметани
- 1 ложка крохмалю для загущення соусу
- 1-2 ст.л. лимонного соку
- 1 ст.л. лимонної цедри нарізаної тонкою стружкою (жюльен)
- 1 дрібка цукру сіль, перець
Приготування:
1. Обмити рибне філе, обсушити паперовим рушником, нарізати тонкими смужками або кубиками.
2. В невеликій каструлі або сковороді змішати рибний бульйон і сметану. Довести до кипіння.
3. Додати 1 ложку крохмалю, розведену у невеликій кількості води і проварити соус на тихому вогні 1-2 хвилини.
4. Додати нарізану рибу і потушити 2-3 хвилини на малому вогні. Додати лимонний сік, цедру. Присмачити сіллю, перцем і цукром. Полити пасту соусом. Посипати дрібнопосіченою лимонною мелісою або петрушкою
0 comments:
Дописати коментар