Соус з лимоном і лососем

Цей простий , але водночас дуже смачний соус добре підійде до довгої пасти ‒ спагетті, тальятелле або лінгвіні. І не кажіть, що риба і молочні продукти не поєднуються, саме завдяки сметані створюється надзвичайна кремова текстура.

Підготовка: 10хв.

Приготування 10хв.


ІНГРЕДІЄНТИ

На чотирьох:

  • 300 гр філе свіжого або розмороженого лосося (можна замінити фореллю)
  • 250 мл рибного бульйону або бульйону з кубика
  • 150 гр некислої густої сметани
  • 1 ложка крохмалю для загущення соусу
  • 1-2 ст.л. лимонного соку
  • 1 ст.л. лимонної цедри нарізаної тонкою стружкою (жюльен)
  • 1 дрібка цукру сіль, перець

Приготування:

1. Обмити рибне філе, обсушити паперовим рушником, нарізати тонкими смужками або кубиками.

2. В невеликій каструлі або сковороді змішати рибний бульйон і сметану. Довести до кипіння.

3. Додати 1 ложку крохмалю, розведену у невеликій кількості води і проварити соус на тихому вогні 1-2 хвилини.

4. Додати нарізану рибу і потушити 2-3 хвилини на малому вогні. Додати лимонний сік, цедру. Присмачити сіллю, перцем і цукром. Полити пасту соусом. Посипати дрібнопосіченою лимонною мелісою або петрушкою


0 comments:

Дописати коментар