Якщо ви ще досі не спробували готувати восьминога – ризикніть. Це не важко, а головне – смачно. Найскладніше – видалити очі і клюв.
Ось тут: https://www.youtube.com/watch?v=EaMaer9I8m0 показано, як підготувати восьминога. Якщо ви пройшли цей етап, ласкаво прошу далі. Цей рецепт, я знайшла на одному форумі, який на жаль, перестав існувати. А рецепт зберігся і став моїм фаворитом.
Підготовка: 10 хв
Приготування 40-50 хв.
Продукти з розрахунку на 1 кг
- 1 морквина
- 1/2 лимону
- 1 стебло селери
- 1 зубок часнику лавровий лис
- т 50 мл винного оцту з розрахунку на кожні 5 л. води
Приготування:
1. Почистити і підготувати восьминога. Видалити очі, клюв, і вміст «голови», якщо це не було зроблено в магазині.
2. Закип’ятити 3-5 л води, додати спеції, оцет, овочі і ½ лимона.
3. Повільно по частинам занурити восьминога в окріп, починаючи з самих тонких частин щупалець. Вони будуть закручуватися в «кучері».
4. Варити на повільному вогні 40 -50 хв. Готовність перевірити ножем, він буде легко входити у м’ясо, а «приліпки» будуть легко відділятися від щупалець.
5. Залишити восьминога охолоджуватися у воді, де він варився.
6. Витягти восьминога з води, руками видалити найбільші присоски.
7. Зробити соус. Для цього збити 2-3 ложки оливкової олії, сік ½ лимону і 2 ложки води від його варки.
8. Нарізати восьминога частинками 1-2 см завтовшки. Полити соусом. Подавати як закуску або соус до пасти.
Авторка рецепта радила подавати його у виді карпаччо. Для цього треба взяти консервну банку з помідорів у власному соці або консервованої кукурудзи і т.п., помити її і ошпарити окропом. Почищеного від присосок цілого восьминога запхнути у банку і добре утрамбувати. Затягти відкриту частину банки харчовою плівкою. Поставити під гніт, наприклад, зверху стакан з водою. Прибрати у холодильник на ніч. Перед подачею, консервним ножем зрізати дно банки. Потроху виштовхуючи восьминога з банки, нарізати його на шматки товщиною 5 мм. Розкласти на блюді, полити соусом, посипати свіжою петрушкою.
А можна просто порізати його шматочками і використати як соус до пасти.
0 comments:
Дописати коментар