Іноді гортати кулінарні книжки корисно. Одне вдале фото, або просто підходящий набір продуктів спонукають до експериментів.
Ось і з рисом вийшло так. Донедавна у моїй уяві він існував лише у двох варіантах – давкий і плов. Але виявляється трохи приправ розкривають його з нової сторони. Як на мене, ідеальний швидкий гарнір.
Підготовка: 15в
Приготування: 15хв
ІНГРЕДІЄНТИ
На чотирьох:
- 1 стакан довгого рису
- 1 болгарський перець
- 3 ст.л. олії
- 1 ст.л. зіри (кумину)
- 1 ст.л. карі або кумину
- 2 ст.л. родзинок
- 100 гр горіхів
- 2 ст.л. подрібненої петрушки
- сіль, перець
Приготування:
1. Помити, почистити і порізати на кубики болгарський перець.
2. Промити рис під проточною водою. 3. Розігріти в сковороді масло (олію).
4. Обжарити зіру і карі на протязі 1 – 2 хвилин.
5. Додати рис, обжарити ще 1-2 хв.
6. Залити суміш приблизно 500 мл. кип’ятку, вода повинна стояти на 1см вище рівня рису. Протримати на середньому вогні 10-15 хвилин до готовності рису. Додати родзинки і паприку (болгарський перець). Перемішати.
7. Порубати горіхи на достатньо великі шматки.
8. Приправити рис сіллю і перцем. Додати подрібнені горіхи, петрушку. Перемішати. Готово!
0 comments:
Дописати коментар