Рис з паприкою і карі

Рецепт приготування рису із солодким перцем - паприкою, петрушкою та приправою карі -ідеальний швидкий гарнір.

Іноді гортати кулінарні книжки корисно. Одне вдале фото, або просто підходящий набір продуктів спонукають до експериментів.


Ось і з рисом вийшло так. Донедавна у моїй уяві він існував лише у двох варіантах – давкий і плов. Але виявляється трохи приправ розкривають його з нової сторони. Як на мене, ідеальний швидкий гарнір.


Підготовка: 15в

Приготування: 15хв



ІНГРЕДІЄНТИ

На чотирьох:

  • 1 стакан довгого рису
  • 1 болгарський перець
  • 3 ст.л. олії
  • 1 ст.л. зіри (кумину)
  • 1 ст.л. карі або кумину
  • 2 ст.л. родзинок
  • 100 гр горіхів
  • 2 ст.л. подрібненої петрушки
  • сіль, перець

Приготування:

1. Помити, почистити і порізати на кубики болгарський перець.


2. Промити рис під проточною водою. 3. Розігріти в сковороді масло (олію).


4. Обжарити зіру і карі на протязі 1 – 2 хвилин.


5. Додати рис, обжарити ще 1-2 хв.


6. Залити суміш приблизно 500 мл. кип’ятку, вода повинна стояти на 1см вище рівня рису. Протримати на середньому вогні 10-15 хвилин до готовності рису. Додати родзинки і паприку (болгарський перець). Перемішати.


7. Порубати горіхи на достатньо великі шматки.


8. Приправити рис сіллю і перцем. Додати подрібнені горіхи, петрушку. Перемішати. Готово!


0 comments:

Дописати коментар