Курабіє бакинське

Рецепт печива родом з дитинства. Оте саме пісочне печиво Курабье з крапочкою сливового повидла в центрі.

В моєму дитинстві було печиво, схоже на ромашки. З якоїсь незрозумілої причини в моєму рідному місті робила таке лише місцева «Кулінарія» і коштувало воно дорого - 5 карбованців за кілограм. Лише тепер я дізналася, що це було «Курабіє».

Наведені пропорції розраховані на велику порцію, я робила половину.Вийшло одне деко 80 шт.

На 1 велику порцію:

  • 350 гр масла вершкового або топленого
  • 160 гр цукрової пудри
  • 500 гр борошна
  • 1 яєчний білок
  • 1 ст.л. вишневого або сливового повидла
  • ½ ч.л. крохмалу
  • дрібка солі
  • ванілін

час випікання: 12-15 хв

температура: 220°С

1.Розігріти духовку до 220 градусів Цельсія.

2. Збити розм’якшене масло (воно повинно полежати за кімнатної температури годину) із цукровою пудрою.  Додати білок. Збити повторно.

3. Додати муку. Перемішати до утворення однорідної маси.

4. Перекласти тісто у кулінарний конверт і за допомогою насадки «Зірочка» діаметром 11-15мм вичавити ромашки.

5. В центрі кожної зробити заглиблення. У заглиблення викласти дуже густе сливове або вишневе повидло, змішане з крохмалем.

6. Випікати до легкого золотавого кольору 12-15 хвилин.


0 comments:

Дописати коментар