Його оригінальна назва – « Butter S », тобто масляні С. Це печиво – хіт у нашій сім'ї.
В оно дуже смачне і одночасно просте у виконанні, але з «невеличким секретом». Рецепт від моєї свекрухи. Відтепер і у моїй книжці рецептів. Рекомендую!
ІНГРЕДІЄНТИ
На 1 порцію:
- 375 гр. борошна
- 175 гр. м‘якого масла або маргарину
- 100 гр. цукру
- 3 яйця
- жовток або білок для обмазки
- дрібка солі
- ванілін (цедра 1 лимону)
підготовка: 15хв
час очікування: 10год
час випікання: 10-15 хв
температура: 170°С
Приготування:
1. Збити масло з цукром.
2. Додати по одному яйця, продовжуючи збивати суміш.
3. Додати у суміш просіяну муку, ванілін, сіль і замісити тісто.
4. Поставити тісто у холодильник на 40 хв.
5. Сформувати з тіста «качалочки» довжиною приблизно 8см і товщиною з мізинець. Викласти їх у формі латинської букви S і трохи приплюснути.
6. Викласти печиво на лист, накрити рушником, винести у прохолодне місце і дати «відлежатися» 10-12 годин. Це обов ’язковий етап, яким не можна нехтувати.
7. Змастити печиво білком, або жовтком, присипати цукром.
8. Випікати у попередньо розігрітій до 170 градусів духовці 10-15хв до легкого золотавого кольору.
0 comments:
Дописати коментар