Не дивуйте, будь ласка, моїм начинкам. Картопляну піцу мені довелося спробувати у Мілані, а яблучну можна зустріти в меню деяких піцерій на півночі Італії. І вони однаково смачні.
Хоча, як мені здається піцу можна зробити з будь-якою начинкою. Наприклад, якщо у вас полюбляють банани і шоколад — можете використати і їх.
ІНГРЕДІЄНТИ
На 2 піци середнього розміру
Для тіста:
- 250 г борошна
- 150-200 мл води
- 15 г свіжих дріжджі в або ½ пачки сухих (3,5 г)
- 1 ч. л. солі
- 1 ч. л. цукру
- 1 ст. ложка жиру або олії
Для начинки :
- 3-4 яблука
- 400 г відвареної картоплі
- 100 г сметани або кремоподібного сиру
- 100 г сиру з пліснявою
- орегано,
- розмарин, сіль, перець
Всі продукти кімнатної температури
підготовка: 15 хв + 1 год
приготування:10-15хв
температура: 250-270°С
Приготування:
1. Замісити дріжджове тісто. Для цього змішати у великій мисці 1-2 ложки борошна, подрібнені дріжджі (якщо використовуються свіжі), цукор і невелику кількість злегка підігрітої води. Залишити на декілька хвилин у теплому місці поки дріжджі запіняться.
2. Додати решту борошна, сіль, воду, розм'ягчений (не рідкий) жир (олію) і дерев'яною ложкою замісити тісто.
3. Вимішувати тісто дерев'яною ложкою поки на тісті на почнуть утворюватися повітряні пухирці і воно не почне відставати від стінок миски.
4. Притрусити дно миски борошном. Сформувати з тіста кулю і покласти її в миску. Накрити миску вогким рушником і залишити підходити в теплому місці, поки об'єм не збільшиться вдвоє.
5. Розігріти духовку до максимально вказаної температури (250-270 ° С). 6. Підготувати начинку.
Для картопляної піци :
- почистити попередньо відварену до готовності картоплю. Нарізати шайбочками товщиною 8мм.
- розділити тісто навпіл. Розкачати до товщини 5-7 мм. Залишити підійти на декілька хвилин.
- викласти тісто (без начинки) на лист і поставити у духовку на 1-2 хвилини.
- змастити заготовку піци сметаною або кремоподібним сиром і викласти на нього картоплю. Посипати орегано (душицею), розмарином, посолити, поперчити.
- поставити лист у духовку на 10-15 хв. поки край не набуде золотавого кольору.
- включити духовку в режим «гриль» і запекти піцу зверху.
Для яблучної начинки :
- почистити яблука від шкурки, видалити серцевину. Нарізати кружальцями товщиною 5-8мм. Подрипати лимонним соком.
- розділити тісто навпіл. Розкачати до товщини 5-7 мм. Залишити підійти на декілька хвилин.
- викласти тісто (без начинки) на лист і поставити у духовку на 1-2 хвилини.
- змастити тісто сметаною або кремоподібним сиром і викласти на нього яблука. Покришити зверху сир з пліснявою.
- поставити лист з піцою у духовку на 10-15 хв поки край піци не набуде золотавого кольору.
- включити духовку в режим «гриль» і запекти піцу зверху.
0 comments:
Дописати коментар