2 варіанти білої піци

Рецепт тіста (на воді та дріжджах) та начинки для так званої білої піци (без томатного соусу і моцарели)

Не дивуйте, будь ласка, моїм начинкам. Картопляну піцу мені довелося спробувати у Мілані, а яблучну можна зустріти в меню деяких піцерій на півночі Італії. І вони однаково смачні.


Хоча, як мені здається піцу можна зробити з будь-якою начинкою. Наприклад, якщо у вас полюбляють банани і шоколад — можете використати і їх.


ІНГРЕДІЄНТИ

На 2 піци середнього розміру

Для тіста:

  • 250 г борошна
  • 150-200 мл води
  • 15 г свіжих дріжджі в або ½ пачки сухих (3,5 г)
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. цукру
  • 1 ст. ложка жиру або олії

Для начинки :

  • 3-4 яблука
  • 400 г відвареної картоплі
  • 100 г сметани або кремоподібного сиру
  • 100 г сиру з пліснявою
  • орегано,
  • розмарин, сіль, перець

Всі продукти кімнатної температури


підготовка: 15 хв + 1 год

приготування:10-15хв

температура: 250-270°С



Приготування:

1. Замісити дріжджове тісто. Для цього змішати у великій мисці 1-2 ложки борошна, подрібнені дріжджі (якщо використовуються свіжі), цукор і невелику кількість злегка підігрітої води. Залишити на декілька хвилин у теплому місці поки дріжджі запіняться.


2. Додати решту борошна, сіль, воду, розм'ягчений (не рідкий) жир (олію) і дерев'яною ложкою замісити тісто.


3. Вимішувати тісто дерев'яною ложкою поки на тісті на почнуть утворюватися повітряні пухирці і воно не почне відставати від стінок миски.


4. Притрусити дно миски борошном. Сформувати з тіста кулю і покласти її в миску. Накрити миску вогким рушником і залишити підходити в теплому місці, поки об'єм не збільшиться вдвоє.


5. Розігріти духовку до максимально вказаної температури (250-270 ° С). 6. Підготувати начинку.


Для картопляної піци :


- почистити попередньо відварену до готовності картоплю. Нарізати шайбочками товщиною 8мм.


- розділити тісто навпіл. Розкачати до товщини 5-7 мм. Залишити підійти на декілька хвилин.


- викласти тісто (без начинки) на лист і поставити у духовку на 1-2 хвилини.


- змастити заготовку піци сметаною або кремоподібним сиром і викласти на нього картоплю. Посипати орегано (душицею), розмарином, посолити, поперчити.


- поставити лист у духовку на 10-15 хв. поки край не набуде золотавого кольору.


- включити духовку в режим «гриль» і запекти піцу зверху.


Для яблучної начинки :

- почистити яблука від шкурки, видалити серцевину. Нарізати кружальцями товщиною 5-8мм. Подрипати лимонним соком.


- розділити тісто навпіл. Розкачати до товщини 5-7 мм. Залишити підійти на декілька хвилин.


- викласти тісто (без начинки) на лист і поставити у духовку на 1-2 хвилини.


- змастити тісто сметаною або кремоподібним сиром і викласти на нього яблука. Покришити зверху сир з пліснявою.


- поставити лист з піцою у духовку на 10-15 хв поки край піци не набуде золотавого кольору.


- включити духовку в режим «гриль» і запекти піцу зверху.


0 comments:

Дописати коментар