Власне кажучи, це — начинка для фахітас (мексиканських кукурудзяних млинців), але сьогодні мені треба було швидко. А ще, хотілося випробувати новий рецепт. Тому з начинки стала основна страва. Обережно, виходить по-південному гостро.
ІНГРЕДІЄНТИ
На чотирьох:
- 4 курячих філе
- 2 солодких перці
- 3 ст.л. олії
- 3 ст.л. меду
- 1 ст.л. винного оцту або вина 2 ч.л. орегано (душиці)
- 1 ч.л. чилі у пластівцях
- 2 зубчики часнику
- сіль, перець
- додатково олія для обжарювання
підготовка: 15 хв
приготування: 15хв
витримати: 1-2 год
Приготування:
1. Приготувати маринад. Для цього змішати у великій мисці олію, мед, орегано, пластівці чилі, винний оцет (вино).
2. Нарізати м'ясо на смужки товщиною 2 см. Покласти у маринад, декілька разів перемішати. Поставити у холодильник на 2-3 години. Час від часу перемішувати.
3. Вимити перець. Почистити від насіння. Нарізати на смужки товщиною 2 см.
4. Сильно розігріти сковороду (не тефлонову) з невеликою кількістю олії. Викласти перець на сковороду. Обжарити на кожній стороні 2-3 хвилини. Перекласти у підігріту тарілку. Загорнути тарілку у фольгу.
5. Витягти шумовкою м'ясо з маринаду. Обжарити на середньому вогні 3-4 хвилини для кожної сорони до готовності.
6. Додати до м'яса солодкий перець. Прогріти 1-2 хвилини. Подавати загорнувши в листки салату або млинці, чи як основну страву з гарніром.
P.S. моя курка витримала у холодильнику лише півгодини, але вийшло смачно.
0 comments:
Дописати коментар