Гостра курочка

Рецепт пікантно-гострої начинки для фахітас (мексиканських кукурудзяних млинців), яку можна використати як готову другу страву.

Власне кажучи, це — начинка для фахітас (мексиканських кукурудзяних млинців), але сьогодні мені треба було швидко. А ще, хотілося випробувати новий рецепт. Тому з начинки стала основна страва. Обережно, виходить по-південному гостро.


ІНГРЕДІЄНТИ

На чотирьох:

  • 4 курячих філе
  • 2 солодких перці
  • 3 ст.л. олії
  • 3 ст.л. меду
  • 1 ст.л. винного оцту або вина 2 ч.л. орегано (душиці)
  • 1 ч.л. чилі у пластівцях
  • 2 зубчики часнику
  • сіль, перець
  • додатково олія для обжарювання

підготовка: 15 хв

приготування: 15хв

витримати: 1-2 год


Приготування:

1. Приготувати маринад. Для цього змішати у великій мисці олію, мед, орегано, пластівці чилі, винний оцет (вино).


2. Нарізати м'ясо на смужки товщиною 2 см. Покласти у маринад, декілька разів перемішати. Поставити у холодильник на 2-3 години. Час від часу перемішувати.


3. Вимити перець. Почистити від насіння. Нарізати на смужки товщиною 2 см.


4. Сильно розігріти сковороду (не тефлонову) з невеликою кількістю олії. Викласти перець на сковороду. Обжарити на кожній стороні 2-3 хвилини. Перекласти у підігріту тарілку. Загорнути тарілку у фольгу.


5. Витягти шумовкою м'ясо з маринаду. Обжарити на середньому вогні 3-4 хвилини для кожної сорони до готовності.


6. Додати до м'яса солодкий перець. Прогріти 1-2 хвилини. Подавати загорнувши в листки салату або млинці, чи як основну страву з гарніром.

P.S. моя курка витримала у холодильнику лише півгодини, але вийшло смачно.


0 comments:

Дописати коментар