Тісто для піци

Базовий рецепт тіста для піци в домашніх умовах на воді та дріжджах. Порція розрахована на 2 піци.

Мені завжди здавалося, що піца в домашніх умовах — марудна справа. Та й де взяти дров'яну піч, щоб досягти тонкої і хрумкої скоринки?

Але, як виявляється, якщо підключити до справи основи управління проектами і трохи винахідливості, можна дечого досягти. По-перше, тісто для піци робиться трохи простіше, ніж звичайне дріжджове тісто.


По-друге, його можна зробити напередодні, і витримати ніч у холодильнику. Для всіх, хто ризикне, в кінці рецепта бонус :)


ІНГРЕДІЄНТИ

На 2 піци середнього розміру:

  • 250 г борошна
  • 150-200 мл води
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. цукру
  • 1 ст. ложка жиру або олії
  • 15 г свіжих дріжджів, або ½ пачки сухих (3,5 г)

Всі продукти кімнатної температури

підготовка: 15 хв + 1 год

приготування:10-15хв

температура: 250-270°С



Приготування:

1. У великій мисці змішати 1-2 ложки борошна, подрібнені дріжджі (якщо використовуються свіжі), цукор і невелику кількість злегка підігрітої води. Залишити на декілька хвилин у теплому місці поки дріжджі запіняться.


2. Додати решту борошна, сіль, воду, розм'якшений (не рідкий) жир (олію) і дерев'яною ложкою замісити тісто.


3. Вимішувати тісто дерев'яною ложкою поки не почнуть утворюватися повітряні пухирці і воно почне відставати від стінок миски.


4. Притрусити дно миски борошном. Сформувати з тіста кулю і покласти її в миску. Накрити вогким рушником і залишити підходити в теплому місці, поки об'єм не збільшиться вдвоє.

lifehack

залиште тісто підходити в духовці з включеною лампочкою підсвітки і протяги йому - не страшні.


0 comments:

Дописати коментар