Це горіхове печиво — мій особистий хіт сезону. І хоча воно для людей з витримкою, воно найкраще, з тих, що мені доводилося пробувати.
Чому з витримкою? Для початку, його не вийде з’їсти зразу. Перше, що ви подумаєте, коли спробуєте свіже: «перевела», але не хвилюйтеся. Складіть його в герметичну коробку, або у банку з кришкою, покладіть шматочок яблука і залиште на декілька днів «відпочити». Ви будете здивовані результатом.
ІНГРЕДІЄНТИ
На порцію:
- 4 білки
- 250 г цукрової пудри
- 300 г дрібнонатертих (мелених) горіхів
- 1 ст.л. меленої кориці
- цедра половини лимону
- 1 ст.л. коньяку або рому
- дрібка солі
час випікання: 20-25 хв
температура: 100-120°С
час очікування: 12 год
Приготування:
1. Збити білок з дрібкою солі до побіління. Продовжити збивати до стійких піків, додаючи по ложці цукрову пудру.
2. Відділити ¼ білків. До решти додати мелені горіхи, цедру, корицю і замісити тісто. Зформувати з тіста кулю.
3. Припорошити тісто цукровою пудрою. Розкачати товщиною 1 см.
4. Вирізати за допомогою форми «зірочки». Викласти печиво на лист, вистелений папером для випічки або фольгою.
5. Змішати решту білків з 1 ст.л. коньяку або рому.
6. За допомогою змоченого у воді ножа намастити кожну зірочку білком. Залишити на ніч (мінімум 12 годин) за кімнатної температури щоб воно підсохло.
7. Випікати в режимі "Підігрів знизу". Перші 10 хвилин за температури 120°С , потім зменшити температуру до 100 градусів і випікати ще 10-15 хвилин. Білок повинен підсохнути, але залишитися світлим.
8. Охолодити. Скласти в герметичну коробку або банку. Покласти шматочок яблука. Залишити «відпочити» на 4-7 днів.
0 comments:
Дописати коментар