Для мене «синя» капуста — зимовий овоч, щось таке чесько-німецьке, різдвяне, як празька качка з поливкою.
Її сезон майже скінчився, але до початку справжньої весни ще видасться декілька прохолодних днів, коли захочеться чогось такого . Вона солодка і одночасно пряна. Якщо вам треба ідеальний гарнір до жирного м'яса, то це — саме воно.ІНГРЕДІЄНТИ
- півголовки великої або 1 невелика «синя» капустина
 - 1 цибулина
 - 2 груші
 - 1 дрібка зіри (кумину)
 - 150 мл червоного вина
 - 2 ст.л. цукру
 - 2 ст.л. темного бальзамічного оцту
 - паличка кориці
 - 1 лавровий лист
 - ½ ст. холодної кип'яченої води
 - 1 ст. л. крохмалю
 - сіль, перець,
 - олія
 
підготовка:15 хв
приготування:1 год.15хв
Приготування:
1. Посікти капусту, почистити і порізати дрібно цибулю.
2. Розігріти в неемальованій каструлі олію. Обжарити на середньому вогні цибулю (2-3 хв.).
3. Додати капусту. Постійно помішуючи протушкувати ще 3-5 хв.
4. Додати вино, бальзамічний оцет, цукор, корицю, лавровий лист, кумин. І продовжити тушкувати на середньому вогні 45-50 хв.
5. Почистити і нарізати на шматочки 2х2 см груші. Додати до капусти. Протушкувати 10-15 хвилин до м'якості.
6. Розвести 1 ложку крохмалю у ½ ст. холодної кип'яченої води. Додати до капусти, перемішати. Витримати на повільному вогні до загусання соусу, посолити, поперчити.
P.S.Найкраще смакує розігрітою наступного дня.

0 Коментарі