Червонокачанна капуста тушена з грушами

Рецепт червонокачанної капусти тушеної у вині з грушами, ідеальний гарнір до жирного м'яса.

Для мене «синя» капуста — зимовий овоч, щось таке чесько-німецьке, різдвяне, як празька качка з поливкою.

Її сезон майже скінчився, але до початку справжньої весни ще видасться декілька прохолодних днів, коли захочеться чогось такого . Вона солодка і одночасно пряна. Якщо вам треба ідеальний гарнір до жирного м'яса, то це — саме воно.


ІНГРЕДІЄНТИ

  • півголовки великої або 1 невелика «синя» капустина
  • 1 цибулина
  • 2 груші
  • 1 дрібка зіри (кумину)
  • 150 мл червоного вина
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. темного бальзамічного оцту
  • паличка кориці
  • 1 лавровий лист
  • ½ ст. холодної кип'яченої води
  • 1 ст. л. крохмалю
  • сіль, перець,
  • олія

підготовка:15 хв

приготування:1 год.15хв


Приготування:

1. Посікти капусту, почистити і порізати дрібно цибулю.


2. Розігріти в неемальованій каструлі олію. Обжарити на середньому вогні цибулю (2-3 хв.).


3. Додати капусту. Постійно помішуючи протушкувати ще 3-5 хв.


4. Додати вино, бальзамічний оцет, цукор, корицю, лавровий лист, кумин. І продовжити тушкувати на середньому вогні 45-50 хв.


5. Почистити і нарізати на шматочки 2х2 см груші. Додати до капусти. Протушкувати 10-15 хвилин до м'якості.


6. Розвести 1 ложку крохмалю у ½ ст. холодної кип'яченої води. Додати до капусти, перемішати. Витримати на повільному вогні до загусання соусу, посолити, поперчити.


P.S.

Найкраще смакує розігрітою наступного дня.


0 comments:

Дописати коментар