Pastéis de Nata або португальські тістечка

легендарні кошики із заварним кремом із серця Ліссабона

Це – найвідоміші португальські тістечка. Найкращими вважається, ті, що роблять в Antiga Confeitaria de Belém у Лісабоні. Де монашки виробляють їх досі вручну за секретним рецептом. Тут щоденно продається 10000 штук Pasteis de Belem.


Легенда стверджує, що монашки почали їх виробляти, щоб поповнити казну і якимось чином утилізувати жовтки, які залишалися. Білки тоді використовувалися як підкрохмалюючий засіб, щоб комірці і капелюшки тримали форму.


Хоча, деякі експерти стверджують, що оригінальні тістечка випікаються в печах, розігрітих до 290 ° С, в домашніх умовах для утворення рум’яної скоринки можна використати гриль.


ІНГРЕДІЄНТИ

На 12 шт.

  • 1 упаковка готового листового тіста або

Для тіста:

  • 250 г борошна
  • 100 г маргарину 7
  • 5 г цукру 1
  • яйце або 2 жовтки

Заварний крем:

  • 1 склянка цукру
  • 2 склянки молока
  • 4 жовтки
  • 1 ст.л. крохмалю
  • 2 ст.л. води
  • паличка кориці
  • цедра 1 лимону (апельсину)
  • ½ пачки ваніліну або ½ ч.л. ванільного екстракту

для подачі:

  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. меленої кориці

Всі продукти кімнатної температури.

Додатково: форма для випікання кексів


підготовка: 25 хв

приготування: 25хв

температура: 220-250°С


Приготування:

1. Замісити тісто. Для цього висипати на стіл борошно гіркою, зробити всередині заглиблення. Розтопити до м’якості масло (воно не повинно стати рідким), додати до масла цукор (75г) і 2 жовтки (1 яйце). Змішати. Вилити суміш у заглиблення в муці. Швидко і замісити тісто. Загорнути у харчову плівку, покласти у холодильник.


2. Зварити сироп. Для цього розтопити на сковороді, або у залізній каструлі 1 склянку цукру, додати до неї цедру, паличку кориці, 2 ст.л. води. 3. Зварити заварний крем. Для цього розмішати 4 жовтки, 1 ст.л. крохмалю в ½ склянки молока. Додати до решти молока сироп (попередньо видалити цедру і корицю. Довести до кипіння. Постійно помішуючи, тонкою цівкою влити молочно-яєчну суміш. Проварити на невеликому вогні до загустіння (3-5 хв). Охолодити до кімнатної температури.


4. Розігріти духовку до 220 ° С.


5. Розкачати тісто до товщини 7 мм. Вирізати з тіста (склянкою або формою) кружальця на 1 см більші від діаметру форм для кексів.


6. Викласти кружечки тіста у форми для випічки. Сформувати «кошики». Наповнити кожен з них на ¾ заварним кремом.


7. Випікати 25 хвилин за температури 220 ° С до золотистого кольору. Останні 5 хв переключити в режим «гриль». Ще теплі тістечка притрусити меленею корицею з цукром.


0 comments:

Дописати коментар