Тунець з гострою сальсою

Стейк із тунця за італійським рецептом: знизу і зверху рум'яна скоринка, а всередині він залишається рожевим. Сальса додає зігріваючу південну ноту.

Я довго не могла збагнути моду на тунця, який так швидко зникає з глибин Світового Океану. Його м'ясо, без типового рибного присмаку, подають майже напівсирим. Як правило, стейки обвалюють у зеленому перці і смажать на грилі.


Результат — знизу і зверху рум'яна скоринка, а всередині він залишається рожевим. Але не всі люблять таку рибу, а повністю прожарений стейк стає нестерпно сухим. У наведеному рецепті сальса додає тунцю зігріваючу південну нотку. Якщо ви не любите дуже гостро, зменште кількість перцю.


ІНГРЕДІЄНТИ

На чотирьох:

  • 4 стейка тунця
  • 1 апельсин (сік і натерта цедра)
  • 2 ст.л. оливкової олії сіль,
  • перець

для сальси:

  • 1 великий солодкий перець
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • сік ½ апельсина
  • сік ½ лимона
  • 1 гострий перець чилі
  • мелений каєнський перець на кінчику ножа

підготовка: 10 хв. + 1 год.

приготування:10-15хв


Приготування:

1. Обсушити стейки паперовим рушником. Викласти в 1 шар у форму для запікання (миску), посипати натертою цедрою апельсина, полити апельсиновим соком і олією. Посолити, поперчити. Закрити харчовою плівкою. Поставити маринуватися на 1 годину в холодильник.


2. Розігріти духовку. Змастити солодкий перець оливковою олією. Запекти у духовці під грилем 10 хв.


3. Почистити перець від шкірки, розрізати, видалити насінник.


4. За допомогою блендера подрібнити перець і решту компонентів у пюре. Посолити, поперчити. Перекласти у скляний посуд.


5. Обжарити стейки на гарячій сковороді по 4-5 хв. з кожної сторони. Вони повинні залишитися рожевими всередині.


6. Подавати з сальсою на попередньо підігрітій тарілці.



0 comments:

Дописати коментар