Я довго не могла збагнути моду на тунця, який так швидко зникає з глибин Світового Океану. Його м'ясо, без типового рибного присмаку, подають майже напівсирим. Як правило, стейки обвалюють у зеленому перці і смажать на грилі.
Результат — знизу і зверху рум'яна скоринка, а всередині він залишається рожевим. Але не всі люблять таку рибу, а повністю прожарений стейк стає нестерпно сухим. У наведеному рецепті сальса додає тунцю зігріваючу південну нотку. Якщо ви не любите дуже гостро, зменште кількість перцю.
ІНГРЕДІЄНТИ
На чотирьох:
- 4 стейка тунця
- 1 апельсин (сік і натерта цедра)
- 2 ст.л. оливкової олії сіль,
- перець
для сальси:
- 1 великий солодкий перець
- 1 ст.л. оливкової олії
- сік ½ апельсина
- сік ½ лимона
- 1 гострий перець чилі
- мелений каєнський перець на кінчику ножа
підготовка: 10 хв. + 1 год.
приготування:10-15хв
Приготування:
1. Обсушити стейки паперовим рушником. Викласти в 1 шар у форму для запікання (миску), посипати натертою цедрою апельсина, полити апельсиновим соком і олією. Посолити, поперчити. Закрити харчовою плівкою. Поставити маринуватися на 1 годину в холодильник.
2. Розігріти духовку. Змастити солодкий перець оливковою олією. Запекти у духовці під грилем 10 хв.
3. Почистити перець від шкірки, розрізати, видалити насінник.
4. За допомогою блендера подрібнити перець і решту компонентів у пюре. Посолити, поперчити. Перекласти у скляний посуд.
5. Обжарити стейки на гарячій сковороді по 4-5 хв. з кожної сторони. Вони повинні залишитися рожевими всередині.
6. Подавати з сальсою на попередньо підігрітій тарілці.
0 comments:
Дописати коментар