Якщо вірити кулінарним книжкам, різото можна робити з чим завгодно. Єдине, в таких випадках виглядає воно іноді не дуже; особливо з грибами.
Але мій варіант не про це. Зелене різото з броколі, в очікуванні справжньої весни.
ІНГРЕДІЄНТИ
На чотирьох:
- 300 г рису для різото
 - 300 г броколі
 - 2 цибулини-шалот
 - 150 мл білого вина
 - 4 ст.л. олії
 - 1л овочевого відвару або розведений бульйонний кубик
 - 50 г масла або 100г козиного сиру
 - 2 ст.л. петрушки
 - сіль, перець
 
Підготовка: 10 хв.
Приготування: 30хв
Приготування:
1. Почистити капусту броколі. Відділити суцвіття, нарізати качана на великі шматки. Відварити до напівготовності (приблизно3хв.). Злити овочевий відвар в окремий посуд і тримати його гарячим. Качана викинути.
2. Нарізати цибулю маленькими кубиками.
3. Розігріти олію в глибокій сковороді з товстим дном. Викласти цибулю і протушкувати її 2-3 хв.
4. Додати рис. Добре перемішати його з цибулею і витримати на середньому вогні до «скляного блиску»; його зерна рису стануть напівпрозорими.
  
5. Додати 100-150 мл білого або рожевого вина. Постійно перемішувати доки воно не випарується.
6. Додати до рису черпак гарячого овочевого відвару від броколі і перемішати. Збільшити вогонь до помірно сильного. Постійно помішувати рис і додавати по черпаку гарячого відвару кожен раз коли рідина майже випарується.
7. Готувати різото 15-20 хвилин. Рис стане кремоподібним, але при цьому ще залишиться трохи твердим всередині.
8. Подрібнити суцвіття броколі, петрушку.
9. Додати сир (масло), дрібнопосічену петрушку і броколі до різото. Перемішати, витримати на помірному вогні ще 5 хв. Присмачити сіллю і перцем. Залишити «відпочити» 1-2 хвилини.
P.S.Замість козиного сиру можна використати звичайний «Селянський». Головне, щоб він не був кислим.

0 Коментарі