Насправді, це зовсім не каша, а запіканка. Такий варіант французького гратену в полегшеному варіанті.
Замість соусу бешамель – солона манна каша, що значно економить нерви і час. Всі овочі — попередньо потушені; тому на запікання потрібно менше часу. А ще, у мене вийшла версія відмінна від книжної. Коли я почала готувати, виявилося, що немає солодкого перцю. Але таким теж дуже сподобався. Рекомендую.
Інгредієнти:
на чотирьох:
- 200 г моркви
 - 200 г цибулі-пору (порею), біла частина
 - 4 солодких перчини
 - 30 г масла
 - 100 мл вершків або некислої сметани
 - 500 мл молока
 - 125 г манної крупи
 - 50 г твердого сиру
 - 1 яйце
 - 1 яєчний жовток
 - 1 ст.л. винного оцту
 - 1 ст.л. цукру
 - сіль, перець
 
підготовка: 20 хв
приготування: 20 хв
температура: 240°С
Приготування:
1. Розігріти гриль. Вимити солодкий перець і помістити його під гриль на 5 хв. Шкірка повинна зарум’янитися і потріскатися.
2. Почистити перець від шкірки і насіння. За допомогою блендера зробити з нього пюре. Додати цукор, винний оцет, вершки (сметану).
3. З 500 мл молока і манної крупи зварити кашу. Посолити, поперчити. Залишити охолонути 5-10хв.
4. Почистити і натерти моркву. Відрізати білу частину пору, вимити її, розрізати навпіл і нарізати напівкільцями товщиною 1см.
5. Розігріти масло. Обжарити по черзі пір і моркву 5-10хв.
6. Розігріти духовку до 240°С.
7. Змішати виделкою яйце і жовток. Додати до манної каші, добре розмішати. Перемішати манну кашу і обжарені овочі. Викласти у посуд для запікання. Зверху викласти пюре з перцю і натертий сир.
8. Запікати у духовці до рум'яної скоринки 20 хвилин.
lifehackякщо манну крупу в молоці розмішувати вінчиком, можна уникнути утворення грудочок у каші. Пір у рецепті можна замінити звичайною цибулею, якщо після нарізання її ошпарити окропом .

0 Коментарі