Манна каша з овочами

Рецепт французького гратену у полегшеному варіанті. Замість соусу бешамель – солона манна каша, що значно економить нерви і час. Всі овочі — попередньо потушені; тому на запікання потрібно менше часу.

Насправді, це зовсім не каша, а запіканка. Такий варіант французького гратену в полегшеному варіанті.


Замість соусу бешамель – солона манна каша, що значно економить нерви і час. Всі овочі — попередньо потушені; тому на запікання потрібно менше часу. А ще, у мене вийшла версія відмінна від книжної. Коли я почала готувати, виявилося, що немає солодкого перцю. Але таким теж дуже сподобався. Рекомендую.


Інгредієнти:

на чотирьох:

  • 200 г моркви
  • 200 г цибулі-пору (порею), біла частина
  • 4 солодких перчини
  • 30 г масла
  • 100 мл вершків або некислої сметани
  • 500 мл молока
  • 125 г манної крупи
  • 50 г твердого сиру
  • 1 яйце
  • 1 яєчний жовток
  • 1 ст.л. винного оцту
  • 1 ст.л. цукру
  • сіль, перець

підготовка: 20 хв

приготування: 20 хв

температура: 240°С


Приготування:

1. Розігріти гриль. Вимити солодкий перець і помістити його під гриль на 5 хв. Шкірка повинна зарум’янитися і потріскатися.


2. Почистити перець від шкірки і насіння. За допомогою блендера зробити з нього пюре. Додати цукор, винний оцет, вершки (сметану).


3. З 500 мл молока і манної крупи зварити кашу. Посолити, поперчити. Залишити охолонути 5-10хв.


4. Почистити і натерти моркву. Відрізати білу частину пору, вимити її, розрізати навпіл і нарізати напівкільцями товщиною 1см.


5. Розігріти масло. Обжарити по черзі пір і моркву 5-10хв.


6. Розігріти духовку до 240°С.


7. Змішати виделкою яйце і жовток. Додати до манної каші, добре розмішати. Перемішати манну кашу і обжарені овочі. Викласти у посуд для запікання. Зверху викласти пюре з перцю і натертий сир.


8. Запікати у духовці до рум'яної скоринки 20 хвилин.

lifehack

якщо манну крупу в молоці розмішувати вінчиком, можна уникнути утворення грудочок у каші. Пір у рецепті можна замінити звичайною цибулею, якщо після нарізання її  ошпарити окропом .


0 comments:

Дописати коментар