Гофри або майже бельгійські вафлі

Гофри або майже бельгійські вафлі

Чому майже? Бо справжніх бельгійських ще не пробувала. Але мені здається, що мої смакують так само добре. Думаєте вихваляюся? Мені довелося їх скуштувати в Україні, Франції, Польщі і Нідерландах.


Те, що продають на Контрактовій площі – не рахую. Вони просто розігрівають те, що було колись спечено. Найкраще мені смакували голландські. Вони були такими хрумкими… Вафлі за цим рецептом мають хрумку скоринку, але всередині залишаються м’якими. Якщо вам треба щось швидке до чаю — рекомендую.


ІНГРЕДІЄНТИ

  • 150 г масла або маргарину
  • 125г цукру
  • 150г борошна
  • 3 яйця
  • 1 пачка ванільного цукру
  • цедра ½ лимону
  • цукрова пудра для посипки

підготовка: 10 хв

приготування:15хв


Приготування:

1. Збити цукор і масло до кремоподібного стану. Продовжуючи збивати додати по одному яйця, невеликими порціями борошно, цедру, ванільний цукор. Якщо тісто вийде занадто густим, можна додати трохи молока або коньяку (рому).


2. Розігріти вафельницю, змастити жиром, викласти необхідну порцію тіста і випікати вафлі до золотисто-жовтого кольору.


3. Ще гарячими посипати цукровою пудрою. Н а й краще смакують свіжими.

lifehack

якщо ви хочете, щоб вафлі вийшли хрумкими замініть частину борошна крохмалем.


0 comments:

Дописати коментар