Ще один варіант весняно-зимового салату, який облагородить смак звичайного буряка. Смакує навіть тим, хто його не любить. Апельсин можна замінити зернами гранату.
ІНГРЕДІЄНТИ
- 1 середній буряк
- 1 апельсин
- 1 головка листового салату
- декілька стебел зеленої цибулі
- 50 г волоських горіхів
- 1 ст.л. меду
- 1 ст.л. коріандру
- 1 ст.л. зіри (кумину)
- 1 ст.л. лимонного соку
- 3 ст.л. оливкової олії
- сіль, перець
підготовка: 40 хв
приготування: 10 хв
Приготування:
1. Вимити червоний буряк. Покласти в каструлю, додати коріандр і зіру, залити окропом. Відварити до готовності (30-40хв). Охолодити, почистити, порізати невеликими скибочками.
2. Вимити і обтрусити листя салату. Нарвати на шматки.
3. Нарізати зелену цибулю кільцями.
4. За допомогою ножа зрізати з апельсина шкірку і вирізати дольки без шкірок. Сік, який при цьому виділиться – зберегти.
5. Порубати горіхи на невеликі шматочки.
6. Змішати мед, олію, апельсиновий та лимонний сік, сіль, перець до стану емульсії.
7. Викласти буряки, апельсин, цибулю, листя салату в глибоку миску, посипати подрібненими горіхами, полити соусом. Перемішати. Відразу подавати.
0 comments:
Дописати коментар