Буряк з апельсинами і листовим салатом

Рецепт весняно-зимового салату із червоного буряка з апельсинами, листовим салатом та горіхами.

Ще один варіант весняно-зимового салату, який облагородить смак звичайного буряка. Смакує навіть тим, хто його не любить. Апельсин можна замінити зернами гранату.


ІНГРЕДІЄНТИ

  • 1 середній буряк
  • 1 апельсин
  • 1 головка листового салату
  • декілька стебел зеленої цибулі
  • 50 г волоських горіхів
  • 1 ст.л. меду
  • 1 ст.л. коріандру
  • 1 ст.л. зіри (кумину)
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • сіль, перець

підготовка: 40 хв

приготування: 10 хв


Приготування:

1. Вимити червоний буряк. Покласти в каструлю, додати коріандр і зіру, залити окропом. Відварити до готовності (30-40хв). Охолодити, почистити, порізати невеликими скибочками.


2. Вимити і обтрусити листя салату. Нарвати на шматки.


3. Нарізати зелену цибулю кільцями.


4. За допомогою ножа зрізати з апельсина шкірку і вирізати дольки без шкірок. Сік, який при цьому виділиться – зберегти.


5. Порубати горіхи на невеликі шматочки.


6. Змішати мед, олію, апельсиновий та лимонний сік, сіль, перець до стану емульсії.


7. Викласти буряки, апельсин, цибулю, листя салату в глибоку миску, посипати подрібненими горіхами, полити соусом. Перемішати. Відразу подавати.



0 comments:

Дописати коментар