Хто сказав, що крамблі бувають солодкими? Французи вивели ідею пирогів-запіканок на новий рівень. Вийшло достатньо цікаво і пряно. Ідеальний варіант вечері без м'яса.
ІНГРЕДІЄНТИ
На чотирьох:
- 150 г броколі або цвітної капусти
 - 100 г моркви
 - 150 г кабачків *
 - 1 великий червоний перець
 - 125 г картоплі
 - 1 помідор
 - 1 цибулина
 - 50 г масла
 - 50 г сиру (овечого, бринзи)
 - 100 г борошна
 - 2 ч. л. порошку карі
 - 1-2 зубки часнику
 - 1 пучок зеленої цибулі
 - 1 яйце
 - 100 -150 мл молока
 - дрібка коріандру, кумину, цукру
 - сіль, перець,
 - олія
 - петрушка для подачі
 
підготовка: 20-25 хв
приготування:25-30 хв
Приготування:
1. Вимити всі овочі. Почистити моркву і картоплю, нарізати кубиками приблизно 1,5-2 см. Перекласти у каструлю, залити окропом і відварити на середньому на вогні під кришкою 10 хв. Витягти овочі. Відкласти на окрему тарілку.
2. Розібрати капусту на суцвіття. Покласти у каструлю з окропом, відварити 3 хв. Перекласти до решти овочів.
3. Почистити перець, цибулю і кабачок. Нарізати кубиками завбільшки 2 см. Пропустити перець через прес. Додати все до решти овочів.
4. Розігріти духовку до 180 ° С. 5. Приготувати крихти-посипку (крамбль). Для цього перемішати борошно з 1 кавовою ложкою карі, додати до суміші нарізане кубиками холодне масло. За допомогою пальців швидко перетерти масло з борошном до утворення крихт.
6. Вимити помідор. Обварити кип'ятком, зняти шкірку. Нарізати його кубиками.
7. Приготувати заливку. Для цього змішати яйце з молоком або сметаною (вершками).
8. Викласти всі овочі у велику миску. Додати коріандр, кумин, сіль, цукор, 1 кавову ложку карі. Полити олією. Обережно перемішати.
9. Перекласти овочеву суміш у посуд для запікання. Залити молочно-яєчною сумішшю. Зверху викласти крихти-крамбль. Запікати у духовці 30хв.
10. Перед подачею посипати посіченою петрушкою.
P.S.у моєму крамблі не було кабачка. При тушінні він пускає багато соку і стає занадто м'яким.

0 Коментарі