Крамбль з овочами і карі

Альтернатива овочевій запіканці крамбль-крамбл із цвітної капусти, моркви, картоплі, перцю з карі

Хто сказав, що крамблі бувають солодкими? Французи вивели ідею пирогів-запіканок на новий рівень. Вийшло достатньо цікаво і пряно. Ідеальний варіант вечері без м'яса.


ІНГРЕДІЄНТИ

На чотирьох:

  • 150 г броколі або цвітної капусти
  • 100 г моркви
  • 150 г кабачків *
  • 1 великий червоний перець
  • 125 г картоплі
  • 1 помідор
  • 1 цибулина
  • 50 г масла
  • 50 г сиру (овечого, бринзи)
  • 100 г борошна
  • 2 ч. л. порошку карі
  • 1-2 зубки часнику
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 1 яйце
  • 100 -150 мл молока
  • дрібка коріандру, кумину, цукру
  • сіль, перець,
  • олія
  • петрушка для подачі

підготовка: 20-25 хв

приготування:25-30 хв


Приготування:

1. Вимити всі овочі. Почистити моркву і картоплю, нарізати кубиками приблизно 1,5-2 см. Перекласти у каструлю, залити окропом і відварити на середньому на вогні під кришкою 10 хв. Витягти овочі. Відкласти на окрему тарілку.


2. Розібрати капусту на суцвіття. Покласти у каструлю з окропом, відварити 3 хв. Перекласти до решти овочів.


3. Почистити перець, цибулю і кабачок. Нарізати кубиками завбільшки 2 см. Пропустити перець через прес. Додати все до решти овочів.


4. Розігріти духовку до 180 ° С. 5. Приготувати крихти-посипку (крамбль). Для цього перемішати борошно з 1 кавовою ложкою карі, додати до суміші нарізане кубиками холодне масло. За допомогою пальців швидко перетерти масло з борошном до утворення крихт.


6. Вимити помідор. Обварити кип'ятком, зняти шкірку. Нарізати його кубиками.


7. Приготувати заливку. Для цього змішати яйце з молоком або сметаною (вершками).


8. Викласти всі овочі у велику миску. Додати коріандр, кумин, сіль, цукор, 1 кавову ложку карі. Полити олією. Обережно перемішати.


9. Перекласти овочеву суміш у посуд для запікання. Залити молочно-яєчною сумішшю. Зверху викласти крихти-крамбль. Запікати у духовці 30хв.


10. Перед подачею посипати посіченою петрушкою.


P.S.

у моєму крамблі не було кабачка. При тушінні він пускає багато соку і стає занадто м'яким.


0 comments:

Дописати коментар