Весняний салат з білим соусом

Соус до листового салату із молока, домашнього сиру та оцту.

Зелений салат — надзвичайно дієтична їжа. Основна його проблема — соус, в якому море калорій. Але, якось я ризикнула випробувати рецепт, надрукований в кулінарній рубриці нашої місцевої газети. Результат мене приємно здивував. Було б гріхом таким добром не поділитися. Даю рецепт повністю.


ІНГРЕДІЄНТИ

На чотирьох:

  • 200г салату
  • 4 варених яйця
  • 150г винограду або 1 груша

Для соусу:

  • 60 г домашнього сиру (рос. творог)
  • 2 ст.л. бальзамічного оцту
  • 1 зубок часнику
  • 3-5 ст.л. молока

Приготування:

1. Відварити яйця (приблизно 6 хв. вони повинні залишитися м'якими всередині), облити холодною водою. Охолодити. Почистити.


2. Вимити і обтрусити салат. Залежно від сорту попередньо подрібнити до потрібної величини.


3. Змішати сир з оцтом, додати розчавлений через прес часник, розвести молоком, посолити, поперчити.


4. Змішати салат з соусом. Викласти на тарілки, додати яйця, розрізаний навпіл виноград (або порізану грушу). Відразу подавати.


P.S.

На фото польовий салат (анг. cornsalad або lat. Valerianella locusta). Як на мене, поєднання цих двох, як кажуть італійці — perfetto!


0 comments:

Дописати коментар