Овочева лазанья

Середньоморський гратен, або лазанья по-французьки із баклажанами, помідорами, кабачками та соусом Бешамель із солодким перцем

Все-таки французи креативна нація. Я довго не могла вирішитися випробувати рецепт, який ховався під назвою „Gratin méditerranée“ аж поки не вчиталась.

Виявилося, що це просто італійська овочева лазанья з цікавою інтерпретацією білого соусу. Сподобалося надзвичайно.


ІНГРЕДІЄНТИ

На 4 -6 порцій:

  • 2 невеликих баклажани
  • 2 кабачки
  • 2 червоних солодких перці
  • 3 помідора
  • ½ пучка базиліку
  • 20 г масла
  • 1 ст.л. борошна
  • 250 мл молока
  • 50 г сиру «Пармезан»
  • 150 г сиру «Моцарелла»
  • листи лазаньї
  • олія,сіль,
  • цукор, перець

підготовка: 20 хв

приготування: 35-45хв


Приготування:

1. Розігрійте гриль. Викладіть солодкі перці і запечіть до готовності. Їх шкірка потемніє і почне розтріскуватися. Видаліть шкірку, насінники. За допомогою блендера перетріть на пюре. Додайте дрібку цукру, сіль, перець.


2. Розтопіть масло у невеликій каструлі, додайте борошно, перемішайте до однорідності і витримайте 30 сек-1 хв. на повільному вогні. Зніміть з вогню і поступово додайте холодне молоко, постійно перемішуючи суміш вінчиком до однорідності. Поверніть на вогонь і доведіть соус до кипіння. Посоліть, поперчіть, додайте пюре з перцю.


3. Розігрійте духовку до 230°С. Вимийте кабачки і баклажани. Наріжте їх пластинами товщиною 1 см. Викладіть овочі на лист, змащений олією або застелений папером для випічки в один шар. Поставте лист в духовку і запечіть овочі під грилем 6 хв.


4. Ошпарте помідори кип'ятком, зніміть шкірку, наріжте кружальцями.


5. Змастіть квадратну форму для запікання олією. Викладіть на дно ложку соусу, розмастіть рівним шаром по дну. Вистеліть листами лазаньї. Зверху викладіть шар запечених баклажанів. Посипте частиною натертого пармезану, листків базиліку, подрібненої моцарелли. Закінчте шар соусом (приблизно ¼ частина).


6. Вистеліть новий шар з лазаньї, викладіть пласт кабачків і повторіть процедуру.


7. Закрийте останній шар листами лазаньї і рештою соусу. Зверху викладіть помідори і подрібнену «Моцареллу».


8. Запікайте у духовці за температури 230°С 20-25 хв.



0 comments:

Дописати коментар