Швейцарська кухня не стала такою відомою, як італійська, але є в ній цікаві страви. Одна з них кордон блю — тонкий панірований телячий шніцель з начинкою всередині.
Як правило, це шматочок (достатньо величенький) сиру "Грюєр" і шинка. В моєму варіанті до сиру додано яблука і цикорій (салат) — дуже цікаве поєднання.
Начинка може бути й іншою. Наприклад, замість твердого сиру - Моцарела чи Мюнстер, замість яблук - виноград або горіхи, а шинку іноді заміняють на шпек чи якісну салями.
ІНГРЕДІЄНТИ
На чотирьох:
- 4 шніцеля (телятина, свинина) по 120 г
- 100 г борошна
- 100 г сухарів для панірування
- 2 яйця
- сіль, перець
Для начинки:
- 100 г салату цикорій
- 100 г твердого сиру
- 1 невелике яблуко
Підготовка: 20-25хв
Приготування: 20хв
Приготування:
1. Підготуйте начинку. Для цього розріжте салат поздовж, виріжте качана. Наріжте листя смужками 0,5-1 см. Поріжте сир тонкими шматочками. Почистіть яблуко і наріжте його тонкими четвертинками.
2. Відбийте м'ясо між двома листами харчової плівки до товщини 0,5см. Змастіть олією, посипте перцем.
3. Викладіть начинку на половину шніцеля, накрийте іншою і добре притисніть його кінці.
4. Змішайте у глибокій тарілці виделкою яйця, додайте сіль. В другу насипте борошно, а в третю сухарі.
5. Обваляйте кордон блю спочатку у борошні. Зверніть увагу, щоб м'ясо було вкрите ним повністю. Ще раз притисніть його кінці. Після цього обваляйте його у яйці та панірувальних сухарях.
6. Розігрійте олію (кулінарний жир) у сковороді з товстим дном на помірному вогні. Обжарте м'ясо з обох сторін до золотисто-коричневого кольору (5-10 хвилин).
0 comments:
Дописати коментар