Cordon bleu або трохи швейцарського

Класика швейцарської кухні — кордон блю, тонкий шніцель з начинкою із сиру та яблука всередині.

Швейцарська кухня не стала такою відомою, як італійська, але є в ній цікаві страви. Одна з них кордон блю — тонкий панірований телячий шніцель з начинкою всередині.

Як правило, це шматочок (достатньо величенький) сиру "Грюєр" і шинка. В моєму варіанті до сиру додано яблука і цикорій (салат) — дуже цікаве поєднання.


Начинка може бути й іншою. Наприклад, замість твердого сиру - Моцарела чи Мюнстер, замість яблук - виноград або горіхи, а шинку іноді заміняють на шпек чи якісну салями.


ІНГРЕДІЄНТИ

На чотирьох:

  • 4 шніцеля (телятина, свинина) по 120 г
  • 100 г борошна
  • 100 г сухарів для панірування
  • 2 яйця
  • сіль, перець

Для начинки:

  • 100 г салату цикорій
  • 100 г твердого сиру
  • 1 невелике яблуко

Підготовка: 20-25хв

Приготування: 20хв


Приготування:

1. Підготуйте начинку. Для цього розріжте салат поздовж, виріжте качана. Наріжте листя смужками 0,5-1 см. Поріжте сир тонкими шматочками. Почистіть яблуко і наріжте його тонкими четвертинками.


2. Відбийте м'ясо між двома листами харчової плівки до товщини 0,5см. Змастіть олією, посипте перцем.


3. Викладіть начинку на половину шніцеля, накрийте іншою і добре притисніть його кінці.

Викладіть начинку на половину шніцеля, накрийте іншою і добре притисніть його кінці.

4. Змішайте у глибокій тарілці виделкою яйця, додайте сіль. В другу насипте борошно, а в третю сухарі.


5. Обваляйте кордон блю спочатку у борошні. Зверніть увагу, щоб м'ясо було вкрите ним повністю. Ще раз притисніть його кінці. Після цього обваляйте його у яйці та панірувальних сухарях.


6. Розігрійте олію (кулінарний жир) у сковороді з товстим дном на помірному вогні. Обжарте м'ясо з обох сторін до золотисто-коричневого кольору (5-10 хвилин).


0 comments:

Дописати коментар