Апельсиновий рис з медовою куркою

Обід на чотирьох. Рис з апельсиновим соком та курка  в медово-апельсиновому маринадіз східною ноткою

Часто, для цікавого обіду не потрібно ні складних інгредієнтів, ні багато часу – лише підходящий рецепт. Для всіх, кому хотілося б курку з східною ноткою читайте нижче.


ІНГРЕДІЄНТИ

На чотирьох:

  • 1 апельсин
  • 300 г довгого рису
  • сіль, перець
  • 4 курячі грудки приблизно по 150г
  • 3 ст.л. меду
  • 6 ст.л. олії
  • 2 зубчики часнику
  • 4 ст.л. подрібнених горіхів
  • ½ пучка базиліку або петрушки

підготовка: 10-30хв

приготування: 20 хв


Приготування:

1.Вимити апельсин. Натерти цедру і відставити до подальшого використання. Вичавити сік.


2. Змішати половину олії з медом і половиною апельсинової цедри. Вичавити через прес і додати часник. 3. Обсушити паперовим рушником куряче філе. Поперчити. Обваляти м'ясо у медово-олійній суміші і залишити на 10-30 хв.


4. Розігріти на сковороді решту олії. Обжарити філе з обох сторін (приблизно 5 хв). 5. Додати до м'яса медово-олійну суміш і половину апельсинового соку. Накрити сковороду кришкою і зняти з вогню. Залишити курячі грудки у глазурі приблизно на 5 хв.


6. Добре промити рис під проточною водою. Викласти у каструлю, додати другу половину апельсинової цедри і залити кип'ятком приблизно на 1 см вище рівня рису. Коли вода маже википить додати решту апельсинового соку, перемішати і довести рис до готовності.


7. Обваляти м'ясо у глазурі і нарізати скибками. Викласти на тарілку рис, посипати посіченим базиліком і подрібненими горіхами. Відразу подавати.



0 comments:

Дописати коментар