Часто, для цікавого обіду не потрібно ні складних інгредієнтів, ні багато часу – лише підходящий рецепт. Для всіх, кому хотілося б курку з східною ноткою читайте нижче.
ІНГРЕДІЄНТИ
На чотирьох:
- 1 апельсин
- 300 г довгого рису
- сіль, перець
- 4 курячі грудки приблизно по 150г
- 3 ст.л. меду
- 6 ст.л. олії
- 2 зубчики часнику
- 4 ст.л. подрібнених горіхів
- ½ пучка базиліку або петрушки
підготовка: 10-30хв
приготування: 20 хв
Приготування:
1.Вимити апельсин. Натерти цедру і відставити до подальшого використання. Вичавити сік.
2. Змішати половину олії з медом і половиною апельсинової цедри. Вичавити через прес і додати часник. 3. Обсушити паперовим рушником куряче філе. Поперчити. Обваляти м'ясо у медово-олійній суміші і залишити на 10-30 хв.
4. Розігріти на сковороді решту олії. Обжарити філе з обох сторін (приблизно 5 хв). 5. Додати до м'яса медово-олійну суміш і половину апельсинового соку. Накрити сковороду кришкою і зняти з вогню. Залишити курячі грудки у глазурі приблизно на 5 хв.
6. Добре промити рис під проточною водою. Викласти у каструлю, додати другу половину апельсинової цедри і залити кип'ятком приблизно на 1 см вище рівня рису. Коли вода маже википить додати решту апельсинового соку, перемішати і довести рис до готовності.
7. Обваляти м'ясо у глазурі і нарізати скибками. Викласти на тарілку рис, посипати посіченим базиліком і подрібненими горіхами. Відразу подавати.
0 comments:
Дописати коментар