Tiramisu à la rhubarbe або весняний тірамісу з ревенем

Фруктова інтерпретація класичного десерту мені дуже сподобалася. Виходить освіжаюче, і на відміну від класичного варіанту, можна відразу подавати.

Ох, мені ці французи! Чого тільки не придумають. Ось і до італійських десертів добралися. Скажу чесно, така інтерпретація класичного десерту мені дуже сподобалася. Виходить освіжаюче, і на відміну від класичного варіанту, можна відразу подавати.


ІНГРЕДІЄНТИ

На чотирьох:

  • 500 г почищеного ревеню
  • 125 г цукру
  • 1 пакуночок ванільного цукру
  • 100 мл білого вина або сік 1/2 лимону
  • 8 шт. печива «Дамський пальчик» або «Савоярді»
  • 8 ст.л. полуничного повидла (густого варення)
  • 150 г маскарпоне
  • 1 яйце (факультативно)
  • 1 лимон (сік і цедра)

підготовка: 20-25 хв.

на охолодження:15хв -24год


Приготування:

1. Наріжте ревінь шматочками товщиною 1-2 см. Викладіть його на сковороду (в каструлю), додайте 75г цукру, ванільний цукор, 100 мл вина (лимонний сік). Потушіть 15 хв. на повільному вогні, перемішуючи час від часу. Охолодіть, відцідіть, злитий сік збережіть.


2. Змастіть нижню частину печива полуничним варенням. Склейте печива попарно, формуючи сендвіч. Розріжте кожен на шматки з таким розрахунком, щоб вони помістилися у ваші форми. Розкладіть печиво по формам; 1 сендвіч на 1 форму.


3. Добре полийте печиво ревеневим соком (чим менше часу пройде до подачі готового десерту, тим більше соку). Поставте форми на холод.


4. Збийте сир з рештою цукру, лимонним соком і цедрою. Розкладіть відціджений рабарбар на печиво. Зверху викладіть крем з маскарпоне. Розрівняйте поверхню. Перед подачею десерт можна прикрасити збитими вершками, полуницею або посипати подрібненими фісташками і лимонною цедрою.



0 comments:

Дописати коментар