Creme brulee a la rhubarbe або незвичний крем-брюле з ревенем

Варіація класичного французького десерту, де ревінь використовується як основа для крема-брюле

Нова подорож і знову нова книжка. Тепер французькою. З цікавими варіаціями класичних рецептів як ось цей, де ревінь використовується як основа для крема-брюле. Тож у мене тиждень ревіневого, або як кажуть по селах рамбамбарового.


Готуйте кухонне приладдя, до вашої уваги надзвичайний і нестандартний десерт.


ІНГРЕДІЄНТИ

На чотирьох:

  • 400гр ревіню
  • 175 гр. цукрової пудри або 200 гр. цукру
  • 600 мл. вершків 30 %
  • ваніль або ванільний екстракт
  • 8 жовтків
  • 4 ст.л. рідкого меду

Підготовка: 30хв

Приготування 30хв.


Приготування:

1. Очистити ревінь від зовнішньої шкірки, нарізати шматочками. Викласти в каструлю, додати 2 ст.л. води і 75 гр. цукрової пудри (100 гр. цукру), прогріти на повільному вогні 10 хв. Охолодити. Злити сік.


2. Налити вершки у каструлю, додати ваніль, довести до кипіння (якщо використовуєте ванільний екстракт – додайте його в самому кінці). Охолодити 10-15 хв.


3. Розігріти духовку до 180°С.


4. У великій скляній мисці за допомогою виделки або вінчика змішати жовтки з медом до однорідного стану. Додати молочну суміш, перемішати.


5. Поставити молочно-яєчну суміш на водяну баню. Проварити 10 хвилин на повільному вогні постійно помішуючи дерев ’яною ложкою.


6. Половину ревіню розкласти у форми для крему (чашки, невеликі миски, чаші) і долити яєчно-молочною сумішшю.


7. На дно дека для випічки покласти кухонний рушник, складений навпіл. На нього поставити форми з кремом. Поставити деко у розігріту до 180°С духовку. Налити у деко гарячої води так, щоб вона доходила приблизно до половини форми.


8. Готувати на водяній бані 30 хвилин за температури 180°С. Охолодити.


9. Перед подачею розкласти у форми решту ревіню, посипати рештою цукру. Закарамелізувати в духовці під грилем до утворення золотистої скоринки.



0 comments:

Дописати коментар