Нова подорож і знову нова книжка. Тепер французькою. З цікавими варіаціями класичних рецептів як ось цей, де ревінь використовується як основа для крема-брюле. Тож у мене тиждень ревіневого, або як кажуть по селах рамбамбарового.
Готуйте кухонне приладдя, до вашої уваги надзвичайний і нестандартний десерт.
ІНГРЕДІЄНТИ
На чотирьох:
- 400гр ревіню
- 175 гр. цукрової пудри або 200 гр. цукру
- 600 мл. вершків 30 %
- ваніль або ванільний екстракт
- 8 жовтків
- 4 ст.л. рідкого меду
Підготовка: 30хв
Приготування 30хв.
Приготування:
1. Очистити ревінь від зовнішньої шкірки, нарізати шматочками. Викласти в каструлю, додати 2 ст.л. води і 75 гр. цукрової пудри (100 гр. цукру), прогріти на повільному вогні 10 хв. Охолодити. Злити сік.
2. Налити вершки у каструлю, додати ваніль, довести до кипіння (якщо використовуєте ванільний екстракт – додайте його в самому кінці). Охолодити 10-15 хв.
3. Розігріти духовку до 180°С.
4. У великій скляній мисці за допомогою виделки або вінчика змішати жовтки з медом до однорідного стану. Додати молочну суміш, перемішати.
5. Поставити молочно-яєчну суміш на водяну баню. Проварити 10 хвилин на повільному вогні постійно помішуючи дерев ’яною ложкою.
6. Половину ревіню розкласти у форми для крему (чашки, невеликі миски, чаші) і долити яєчно-молочною сумішшю.
7. На дно дека для випічки покласти кухонний рушник, складений навпіл. На нього поставити форми з кремом. Поставити деко у розігріту до 180°С духовку. Налити у деко гарячої води так, щоб вона доходила приблизно до половини форми.
8. Готувати на водяній бані 30 хвилин за температури 180°С. Охолодити.
9. Перед подачею розкласти у форми решту ревіню, посипати рештою цукру. Закарамелізувати в духовці під грилем до утворення золотистої скоринки.
0 comments:
Дописати коментар