Мені здається, я знайшла чим можна замінити італійський рис Арборіо в українських умовах — пшеничною крупою. Воно може не геть один в один, але виходить дуже смачно.
Таке різото я спочатку побачила в кулінарній програмі BBC « Nigelissima ». А на днях натикнулась на цей варіант. Тож, дякуючи такому збігу маю новий рецепт.
ІНГРЕДІЄНТИ
На чотирьох:
- 1 цибулина
- 1 зубок часнику
- 2 ст.л. олії
- 250 гр. перлової (пшеничної) крупи
- 150-200 мл. білого вина
- 600-800 мл. овочевого відвару або розведеного бульйонного кубика
- 100 гр. руколи
- 80 гр. сиру
- сіль, перець
підготовка: 5 хв.
приготування:25-30 хв
Приготування:
1. Почистити часник і цибулю, дрібно порізати. Вимити руколу, обірвати товсту частину стебла.
2. Розігріти олію у сковороді з товстим дном. Додати часник і цибулю, обжарити до м'якості.
3. Додати перлову крупу. Постійно помішуючи суміш, потушкувати на середньому вогні 3-5 хв.
4. Додати вино. Постійно помішуючи крупу витримати на середньому вогні поки рідина випарується.
5. Додати 600 мл. овочевого відвару (розведеного бульйону з кубика), накрити кришкою і витримати на помірно-середньому вогні 20-25 хв. до готовності крупи. Вона повинна залишатися тверуватою в середині. 6. Натерти твердий сир. Додати сир і руколу до різото. Посолити, поперчити. Відразу подавати.
0 comments:
Дописати коментар