Різото з руколою і перловою крупою

Різото для холодного дня. Замість рису  беремо перлову крупу, додаємо трошки руколи, домашнього сиру і Італія приходить до нас.

Мені здається, я знайшла чим можна замінити італійський рис Арборіо в українських умовах — пшеничною крупою. Воно може не геть один в один, але виходить дуже смачно.


Таке різото  я спочатку побачила в кулінарній програмі BBC « Nigelissima ». А на днях натикнулась на цей варіант. Тож, дякуючи такому збігу маю новий рецепт.


ІНГРЕДІЄНТИ

На чотирьох:

  • 1 цибулина
  • 1 зубок часнику
  • 2 ст.л. олії
  • 250 гр. перлової (пшеничної) крупи
  • 150-200 мл. білого вина
  • 600-800 мл. овочевого відвару або розведеного бульйонного кубика
  • 100 гр. руколи
  • 80 гр. сиру
  • сіль, перець

підготовка: 5 хв.

приготування:25-30 хв


Приготування:

1. Почистити часник і цибулю, дрібно порізати. Вимити руколу, обірвати товсту частину стебла.


2. Розігріти олію у сковороді з товстим дном. Додати часник і цибулю, обжарити до м'якості.


3. Додати перлову крупу. Постійно помішуючи суміш, потушкувати на середньому вогні 3-5 хв.


4. Додати вино. Постійно помішуючи крупу витримати на середньому вогні поки рідина випарується.


5. Додати 600 мл. овочевого відвару (розведеного бульйону з кубика), накрити кришкою і витримати на помірно-середньому вогні 20-25 хв. до готовності крупи. Вона повинна залишатися тверуватою в середині. 6. Натерти твердий сир. Додати сир і руколу до різото. Посолити, поперчити. Відразу подавати.



0 comments:

Дописати коментар