Мариновані сардинки з гострою посипкою

Сардина по-французьки: у маринаді з винного оцту, часнику та рибного соусу

Сардини, мабуть одна з найдешевших видів риб, які можна знайти у магазині. Мені навіть здається, що риба яку моя бабуся купувала під кодовою назвою «Тюлька» була теж іноді сардиною.


Сезон її майже відходить, але хочу поділитися рецептом, який поєднує в собі простоту приготування і елегантність подачі такого простого продукту. Нам дуже сподобалося.


ІНГРЕДІЄНТИ

На 1 порцію:

  • 500 г або 12 шт сардин
  • 2 зубки часнику
  • 80 мл оцту (краще білого винного)
  • 2 ст.л. тайського рибного соусу (факультативно)

для подачі:

  • 2 ст.л. масла
  • 3 ст.л. панірувальних сухарів
  • 1 перець чилі або 1 ст.л. пластівців
  • 5 гілочок петрушки або коріандру
  • 12 лаврових листків (за кількістю риби)

підготовка: 15 хв.+12 год.

приготування:15 хв.


Приготування:

1. Почистити рибу від голови і нутрощів, видалити хребта. Вимити, обсушити паперовим рушником від надлишків води.


2. Зробити маринад. Для цього почистити часник і нарізати його тонкими скибками. Змішати 100 мл. води і оцту, додати часник. Залити рибу маринадом так, щоб він вкривав її повністю і залишити маринуватися у холодильнику мінімум 12 годин.


3. Приготувати посипку. Для цього: вимити і почистити перець чилі, дуже дрібно нарізати (щоб уникнути надмірної гостроти, видаліть з перцю насіння і перетинки).


4. Вимити і нарізати петрушку (коріандр).


5. Розкласти на тарілці лаврові листочки; викласти на них попередньо обсушені від соусу філе сардинок.


6. Розігріти масло на сковороді, додати панірувальні сухарі і постійно помішуючи обжарити. Додати чилі, петрушку, рибний соус, перемішати. Викласти посипку на сардини і відразу подавати.

Замаринувати таким чином можна не лише сардину але й ансоуси, вони ж кілька, тюлька або хамса
P.S.

рибного соусу у мене не було. З ним було б пікантніше. Спробую наступного разу. P.P.S. Рибу краще готувати на один раз. Після 3 днів у холодильнику наша стала занадто часниковою.


0 comments:

Дописати коментар