Сардини, мабуть одна з найдешевших видів риб, які можна знайти у магазині. Мені навіть здається, що риба яку моя бабуся купувала під кодовою назвою «Тюлька» була теж іноді сардиною.
Сезон її майже відходить, але хочу поділитися рецептом, який поєднує в собі простоту приготування і елегантність подачі такого простого продукту. Нам дуже сподобалося.
ІНГРЕДІЄНТИ
На 1 порцію:
- 500 г або 12 шт сардин
- 2 зубки часнику
- 80 мл оцту (краще білого винного)
- 2 ст.л. тайського рибного соусу (факультативно)
для подачі:
- 2 ст.л. масла
- 3 ст.л. панірувальних сухарів
- 1 перець чилі або 1 ст.л. пластівців
- 5 гілочок петрушки або коріандру
- 12 лаврових листків (за кількістю риби)
підготовка: 15 хв.+12 год.
приготування:15 хв.
Приготування:
1. Почистити рибу від голови і нутрощів, видалити хребта. Вимити, обсушити паперовим рушником від надлишків води.
2. Зробити маринад. Для цього почистити часник і нарізати його тонкими скибками. Змішати 100 мл. води і оцту, додати часник. Залити рибу маринадом так, щоб він вкривав її повністю і залишити маринуватися у холодильнику мінімум 12 годин.
3. Приготувати посипку. Для цього: вимити і почистити перець чилі, дуже дрібно нарізати (щоб уникнути надмірної гостроти, видаліть з перцю насіння і перетинки).
4. Вимити і нарізати петрушку (коріандр).
5. Розкласти на тарілці лаврові листочки; викласти на них попередньо обсушені від соусу філе сардинок.
6. Розігріти масло на сковороді, додати панірувальні сухарі і постійно помішуючи обжарити. Додати чилі, петрушку, рибний соус, перемішати. Викласти посипку на сардини і відразу подавати.
P.S.рибного соусу у мене не було. З ним було б пікантніше. Спробую наступного разу. P.P.S. Рибу краще готувати на один раз. Після 3 днів у холодильнику наша стала занадто часниковою.
0 comments:
Дописати коментар