Спаржа в налиснику

Приготувати спаржу аспарагус можна на сковороді або запекти у духовці і подати з млинцем та шинкою.

Якби хтось років 15 тому сказав мені, що «холодок» у квітнику нашої баби Наді – заморський делікатес, на ймення спаржа, я б довго дивувалася. А наші бабця, мабуть, сказали б: «Це ж яким голодним треба буть, щоб квітки їсти».


Насправді, з цим овочем все не так однозначно. Сама по собі вона має нейтральний смак (деякі б назвали це відсутністю смаку), а головну роль грає соус. Багато залежить і від того, як її приготувати.


За класичним рецептом — треба відварити, але як на мене, відварена вона сильно втрачає в смаку. Тому зазвичай, я обжарюю спаржу на сковороді. У цьому рецепті пропонується новий варіант її обробки — запікання. Що сказати, за останні декілька років я випробувала декілька варіантів приготування спаржі, але цей мені сподобався найбільше. Тож, до рецепту.


ІНГРЕДІЄНТИ

На 1 кг спаржі:

  • 20 г вершкового масла
  • 20-50 г твердого сиру
  • олія для змащування

для налисників:

  • 1 яйце
  • 1 склянка молока
  • 150г борошна

підготовка: 20 хв

приготування:20-25 хв

температура:230°С


Приготування:

1. Змішайте тісто на налисники. Залиште відстоятися на 15-30хв.


2. Почистіть спаржу від шкірки. Як це зробити читайте тут .


3. Розігрійте духовку до 230 ° С.


4. Викладіть вимиту спаржу на лист змащений олією або папір для випічки. Поставте лист у духовку і запікайте на середньому рівні 15-20 хв, поки нижня частина стебла не стане м’якою).


5. Тим часом спечіть налисники.


6. Витягніть спаржу з духовки (не викидайте папір і соус). Викладіть на середину кожного млинця декілька стебел (4-6). Зверху покладіть по невеликому шматочку вершкового масла і сиру. Загорніть кінці налисника.


7. Викладіть пакуночки на деко, в якому запікалася спаржа. На кожен з них покладіть маленький шматок масла і запечіть у духовці ще 5 хв. Відразу подавайте.

P.S.

Пакуночки можна полити розтопленим вершковим маслом або соусом, який виділився під час запікання.

P.P.S. рецепт налисників дала «на око» якщо тісто виявиться занадто густим, розведіть його молоком. Або зробіть налисники за власним рецептом.


0 comments:

Дописати коментар