Теплий салат Цезар

Полегшений варіант відомого салату для холодної погоди.  Він не вимагає складних компонентів у вигляді каперсів та й соус робиться набагато простіше.

Цей рецепт нагадав мені про одну знайому, яка у кожному ресторані обов'язково замовляла салат  «Цезар», щоб знайти той самий правильний ідеальний, класичний. Мій варіант — такий собі полегшений варіант відомого салату для холодної погоди.

Він не вимагає складних компонентів у вигляді каперсів та й соус робиться набагато простіше. Мені сподобалося навіть більше класичної версії.


Підготовка: 15-20хв

Приготування: 15хв


ІНГРЕДІЄНТИ

на двох:

  • 1 головка салату «Айсберг» або 3 шт. салату «Романа»
  • 2 яйця
  • 4 шматочки хліба (батон, багет)
  • 2 зубки часнику пармезан

Для соусу

  • 1яйце
  • ½ склянки олії
  • 1 ст.л. гірчиці
  • ½  лимону (сік і цедра)
  • 1 ст.л. натертого Пармезану
  • сіль, перець

Додатково: сковорода-гриль


Приготування:

1. Приготувати соус. Для цього за допомогою вінчика збити олію з 1 ложкою гарячої води до утворення суспензії, додати гірчицю, решту продуктів і перемішати до однорідного стану.


2. Сильно розігрійте сковороду (вона почне диміти). Подрипайте хліб олією і обжарте 30-40 сек з кожної сторони. Ще теплим натріть кожен шматочок часником.


3. Вимийте салат. Розріжте навпіл. Викладіть на сковороду половинки і обжарте 2-3 хвилини з кожної сторони. Ще теплим натріть часником.


4. Тим часом зваріть яйце пашот або зжарте його на сковороді (так звана «глазунья»). З розрахунку 1 яйце на 1 людину.


5. Розкладіть обжарений салат на тарілки, полийте соусом. Зверху викладіть яйце, посипте стружкою сиру «Пармезан», посоліть, поперчіть, додайте грінки.


lifehack

щоб салат довше залишався гарячим, розкладіть його на попередньо розігріті тарілки.

Дописати коментар

0 Коментарі