Теплий салат Цезар

Полегшений варіант відомого салату для холодної погоди.  Він не вимагає складних компонентів у вигляді каперсів та й соус робиться набагато простіше.

Цей рецепт нагадав мені про одну знайому, яка у кожному ресторані обов'язково замовляла салат  «Цезар», щоб знайти той самий правильний ідеальний, класичний. Мій варіант — такий собі полегшений варіант відомого салату для холодної погоди.

Він не вимагає складних компонентів у вигляді каперсів та й соус робиться набагато простіше. Мені сподобалося навіть більше класичної версії.


Підготовка: 15-20хв

Приготування: 15хв


ІНГРЕДІЄНТИ

на двох:

  • 1 головка салату «Айсберг» або 3 шт. салату «Романа»
  • 2 яйця
  • 4 шматочки хліба (батон, багет)
  • 2 зубки часнику пармезан

Для соусу

  • 1яйце
  • ½ склянки олії
  • 1 ст.л. гірчиці
  • ½  лимону (сік і цедра)
  • 1 ст.л. натертого Пармезану
  • сіль, перець

Додатково: сковорода-гриль


Приготування:

1. Приготувати соус. Для цього за допомогою вінчика збити олію з 1 ложкою гарячої води до утворення суспензії, додати гірчицю, решту продуктів і перемішати до однорідного стану.


2. Сильно розігрійте сковороду (вона почне диміти). Подрипайте хліб олією і обжарте 30-40 сек з кожної сторони. Ще теплим натріть кожен шматочок часником.


3. Вимийте салат. Розріжте навпіл. Викладіть на сковороду половинки і обжарте 2-3 хвилини з кожної сторони. Ще теплим натріть часником.


4. Тим часом зваріть яйце пашот або зжарте його на сковороді (так звана «глазунья»). З розрахунку 1 яйце на 1 людину.


5. Розкладіть обжарений салат на тарілки, полийте соусом. Зверху викладіть яйце, посипте стружкою сиру «Пармезан», посоліть, поперчіть, додайте грінки.


lifehack

щоб салат довше залишався гарячим, розкладіть його на попередньо розігріті тарілки.


0 comments:

Дописати коментар