Цей рецепт нагадав мені про одну знайому, яка у кожному ресторані обов'язково замовляла салат «Цезар», щоб знайти той самий правильний ідеальний, класичний. Мій варіант — такий собі полегшений варіант відомого салату для холодної погоди.
Він не вимагає складних компонентів у вигляді каперсів та й соус робиться набагато простіше. Мені сподобалося навіть більше класичної версії.Підготовка: 15-20хв
Приготування: 15хв
ІНГРЕДІЄНТИ
на двох:
- 1 головка салату «Айсберг» або 3 шт. салату «Романа»
- 2 яйця
- 4 шматочки хліба (батон, багет)
- 2 зубки часнику пармезан
Для соусу
- 1яйце
- ½ склянки олії
- 1 ст.л. гірчиці
- ½ лимону (сік і цедра)
- 1 ст.л. натертого Пармезану
- сіль, перець
Додатково: сковорода-гриль
Приготування:
1. Приготувати соус. Для цього за допомогою вінчика збити олію з 1 ложкою гарячої води до утворення суспензії, додати гірчицю, решту продуктів і перемішати до однорідного стану.
2. Сильно розігрійте сковороду (вона почне диміти). Подрипайте хліб олією і обжарте 30-40 сек з кожної сторони. Ще теплим натріть кожен шматочок часником.
3. Вимийте салат. Розріжте навпіл. Викладіть на сковороду половинки і обжарте 2-3 хвилини з кожної сторони. Ще теплим натріть часником.
4. Тим часом зваріть яйце пашот або зжарте його на сковороді (так звана «глазунья»). З розрахунку 1 яйце на 1 людину.
5. Розкладіть обжарений салат на тарілки, полийте соусом. Зверху викладіть яйце, посипте стружкою сиру «Пармезан», посоліть, поперчіть, додайте грінки.
lifehackщоб салат довше залишався гарячим, розкладіть його на попередньо розігріті тарілки.
0 comments:
Дописати коментар