У кулінарній книзі це був десерт, але у мене він перетворився на легку вечерю. Якраз те, що потрібно, коли немає сил на щось серйозне.
А ще, це — ідеальний спосіб утилізації фруктів, у тому числі консервованих абрикосів або груш. Буде добре із свіжою малиною чи полуницею Виходить дійсно смачно. Рекомендую.
ІНГРЕДІЄНТИ
На чотирьох:
- 100 г круглого рису
- 500 мл молока*
- 1 ч.л. ванільного екстракту або 1 п. ванільного цукру
- 1 дрібка солі
- 2 жовтки
- 75 г цукру
- 75 г горіхів
- 50 г масла
- 2 свіжих груші або 200г консервованих
- альтернативно: яблука або абрикоси.
підготовка: 20 хв
приготування:5-10хв
температура:240°С
Приготування:
1. Зварити рисову кашу. Налити молоко у каструлю, закип'ятити, додати попередньо промитий рис. Варити на середньому вогні 20 хвилин; у кінці посолити, додати ваніль. Зняти з вогню, додати попередньо змішані жовтки і швидко перемішати.
2. Тим часом нарізати фрукти кубиками. Викласти їх у форми для запікання, попередньо змащені маслом.
3. Розігріти гриль духовки.
4. Розкласти рис по формам. Кожну посипати цукром і посіченими горіхами. Зверху покласти по шматочку масла (приблизно 10г).
5. Запікати під грилем 5 хв.
lifehackрисова каша звариться швидше, якщо варити її на воді. У цьому випадку молоко додається до звареного рису і проварюється ще 5 хв.
0 comments:
Дописати коментар