Gratin de riz або рисова запіканка з фруктами

Рисовий гратан-гратен або простіше запіканка з фруктами - легка вечеря. Якраз те, що потрібно, коли немає сил на щось серйозне.

У кулінарній книзі це був десерт, але у мене він перетворився на легку вечерю. Якраз те, що потрібно, коли немає сил на щось серйозне.


А ще, це — ідеальний спосіб утилізації фруктів, у тому числі консервованих абрикосів або груш. Буде добре із свіжою малиною чи полуницею Виходить дійсно смачно. Рекомендую.


ІНГРЕДІЄНТИ

На чотирьох:

  • 100 г круглого рису
  • 500 мл молока*
  • 1 ч.л. ванільного екстракту або 1 п. ванільного цукру
  • 1 дрібка солі
  • 2 жовтки
  • 75 г цукру
  • 75 г горіхів
  • 50 г масла
  • 2 свіжих груші або 200г консервованих
  • альтернативно: яблука або абрикоси.

підготовка: 20 хв

приготування:5-10хв

температура:240°С


Приготування:

1. Зварити рисову кашу. Налити молоко у каструлю, закип'ятити, додати попередньо промитий рис. Варити на середньому вогні 20 хвилин; у кінці посолити, додати ваніль. Зняти з вогню, додати попередньо змішані жовтки і швидко перемішати.


2. Тим часом нарізати фрукти кубиками. Викласти їх у форми для запікання, попередньо змащені маслом.


3. Розігріти гриль духовки.


4. Розкласти рис по формам. Кожну посипати цукром і посіченими горіхами. Зверху покласти по шматочку масла (приблизно 10г).


5. Запікати під грилем 5 хв.


lifehack

рисова каша звариться швидше, якщо варити її на воді. У цьому випадку молоко додається до звареного рису і проварюється ще 5 хв.


0 comments:

Дописати коментар