Шніцель , він же український «биток». Я б назвала цю страву «Шніцель по-італійськи», і віднесла б до однієї з найсмачніших варіацій звичайних відбивних, які так полюбляє робити моя мама. Страва — надзвичайно проста і швидка, а її секрет — у соусі з яскравою південною ноткою. Власне, він (соус) грає тут першу скрипку. Дивним чином звичайне м'ясо із супермаркету стає соковитим і смакує по-новому. Однозначно – рекомендую.
ІНГРЕДІЄНТИ
На чотирьох:
- 4 шніцеля по 120 гр.
- 500 гр. помідорів (свіжих або консервованих у власному соку)
- 1 червоний солодкий перець
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 ст.л. нарізаної петрушки
- 1 ст.л. душиці (орегано)
- 1 ст.л. цукру
- 4 ст.л. олії (краще за все оливкової)
- сіль, перець
- яйце та борошно для паніровки.
Приготування:
1. Якщо у вас м'ясо одним шматком, наріжте його шматками товщиною 1 см.
2. Відбийте м'ясо між двома листами харчової плівки. Або зробіть з обох сторін надрізи у вигляді сітки глибиною 3-5мм по всій довжині. Змастіть олією, посипте перцем.
3. Вимийте овочі. Наріжте їх кубиками. Обжарте; почніть з часнику і цибулі, потім солодкий перець і помідори. Додайте цукор, орегано, петрушку і потушіть 15 хвилин на помірному вогні.
4. У глибокій тарілці змішайте виделкою яйце до однорідної маси, додайте сіль. В іншу насипте борошно. Обваляйте шніцель спочатку у борошні, потім у яйці.
5.Розігрійте олію (жир) у сковороді з товстим дном н а помірному вогні.
6. Обжарте м'ясо з обох сторін до золотисто-коричневого кольору (5-7 хвилин).
7. Викладіть на попередньо розігріті тарілки, додайте соус. P.S. Щоб додати шніцелю більш італійської нотки, можна додати до муки трохи натертого сиру Пармезан і панірувальних сухарів.
0 comments:
Дописати коментар