або паста з сиром і перцем. Саме те, що потрібно у холодну і дощову погоду. Мені здається, це — найпростіший і найшвидший соус із тих, що існують.
У класичному рецепті всього 3 компоненти: спагеті, перець і сир. Але така «гостра» назва не обов'язково означає, що соус спричинить пожежу. По-перше, кількість перцю можна зменшити, по-друге, найбільшу гостроту спричиняють його найдрібніші частинки.
Я трошки модифікувала класичний рецепт. Хотілося щоб соус був схожим на той, що пробувала в Італії. Мої зміни позначені зірочкою.
ІНГРЕДІЄНТИ
На чотирьох:
- 400 г довгої пасти (спагеті або тальятелле)
- 2 жмені натертого сиру «Пармезан» або «Пекоріно»
- 1 ст.л. олії
- 2 ст.л. вершкового масла*
- 3-4 ст.л. жирної, густої, не кислої сметани або сиру «Маскарпоне»*
- чорний перець (приблизно 1 ст.л.)
- сіль
підготовка: 5 хв
приготування:10-15 хв
Приготування:
1. Відваріть пасту у підсоленій воді до стану „al dente“. Відцідіть, частину води (приблизно 150 мл) збережіть.
2. Тим часом натріть сир і подрібніть чорний перець. Щоб частинки перцю не вийшли занадто дрібними, покладіть їх між листками паперу і розчавіть колодкою ножа.
3. У глибокій мисочці змішайте натертий сир з частиною води у якій варилася паста і розмішайте до однорідності.
4. Розігрійте олію і масло у великій сковороді. Додайте пасту, соус, сметану і розмішайте. Прогрійте декілька хвилин. Якщо соус буде занадто густим, додайте води від пасти. Приправте перцем, перемішайте і відразу подавайте.
0 comments:
Дописати коментар