У більшості з нас брускета асоціюється з помідорами, присмаченими олією і часником. Але її найпопулярніша (на мою думку) версія не єдина, яку варто було б тримати в кулінарному записничку. Набір продуктів мінімальний: риба, рукола, лимон і хліб.
Більше того, для начинки можна використати залишки запеченої (відвареної) риби або рибну консерву (наприклад, тунець). Кількість салату не вказую; залежно від того виріс він на сонці чи в тіні, гострота його смаку буде різною. Тут вирішуйте самостійно. Виходить освіжаюче. Рекомендую всім любителям риби і лимону.
ІНГРЕДІЄНТИ
На 6 порцій:
- 250г проготованого рибного філе або рибної консерви (тунець)
- салат рукола
- 1 лимон
- батон або багет
- оливковова олія
- декілька крапель соусу Табаско*
- декілька крапель соусу Вустер*
- сіль, перець
підготовка: 15хв
приготування: 5 хв.
Приготування:
1. Вимийте лимон гарячою водою. Натріть цедру і розріжте лимон навпіл. Вичавіть сік з однієї його половини. З іншої зріжте шкірку, виріжте сегменти і наріжте їх на невеликі шматочки.
2. Підготуйте рибу. Подрібніть її, викладіть у миску. Приправте соком ½ лимону, сіллю, перцем, додайте шматочки лимона, декілька крапель соусу Табаско і Вустер.
3. Наріжте крупно руколу. Перемішайте з рибною масою.
4. Обжарте шматочки хліба на гарячій сковороді.
5. Розкладіть суміш на шматочки хлібу і відразу подавайте.
*факультативно
0 comments:
Дописати коментар