Брускета з рибою і руколою

Брускета-брускетта- це не тільки помідори. Пропоную рибну версію. Набір продуктів мінімальний: риба або консерва, рукола, лимон і хліб.

У більшості з нас брускета асоціюється з помідорами, присмаченими олією і часником. Але її найпопулярніша (на мою думку) версія не єдина, яку варто було б тримати в кулінарному записничку. Набір продуктів мінімальний: риба, рукола, лимон і хліб.


Більше того, для начинки можна використати залишки запеченої (відвареної) риби або рибну консерву (наприклад, тунець). Кількість салату не вказую; залежно від того виріс він на сонці чи в тіні, гострота його смаку буде різною. Тут вирішуйте самостійно. Виходить освіжаюче. Рекомендую всім любителям риби і лимону.


ІНГРЕДІЄНТИ

На 6 порцій:

  • 250г проготованого рибного філе або рибної консерви (тунець)
  • салат рукола
  • 1 лимон
  • батон або багет
  • оливковова олія
  • декілька крапель соусу Табаско*
  • декілька крапель соусу Вустер*
  • сіль, перець

підготовка: 15хв

приготування: 5 хв.


Приготування:

1. Вимийте лимон гарячою водою. Натріть цедру і розріжте лимон навпіл. Вичавіть сік з однієї його половини. З іншої зріжте шкірку, виріжте сегменти і наріжте їх на невеликі шматочки.


2. Підготуйте рибу. Подрібніть її, викладіть у миску. Приправте соком ½ лимону, сіллю, перцем, додайте шматочки лимона, декілька крапель соусу Табаско і Вустер.


3. Наріжте крупно руколу. Перемішайте з рибною масою.


4. Обжарте шматочки хліба на гарячій сковороді.


5. Розкладіть суміш на шматочки хлібу і відразу подавайте.


*факультативно


0 comments:

Дописати коментар