Canestrelli

Канестрелі класичне італійське пісочне печиво до ранкової кави

Я не дуже обізнана з італійською випічкою, але є 2 речі, які я обожнюю у випічці — круасани з абрикосовим варенням і Canestrelli . Воно – ідеальний комплімент для вранішньої чашки кави або чаю.


У цього смачного і розсипчастого печива, типового для Лігурії і П'ємонту, є багато версій. Базовий рецепт простий: борошно, вершкове масло, цукрова пудра, яйця . Лігурійські печива роблять у вигляді квіточки з діркою посередині, в П'ємонті до борошна додають мелені горіхи, а в деяких варіантах рецепту —навіть варені жовтки.


Якщо вам хочеться трохи Італії вдома – спробуйте.


ІНГРЕДІЄНТИ

На 1 порцію:

  • 300 г борошна
  • 250 г м'якого масла або маргарину
  • 100 г цукру
  • 1 жовток
  • цедра 1 лимону
  • цукрова пудра для посипки

підготовка: 15-20хв

час очікування: 2год

час випікання: 20 хв

температура: 160°С


Приготування:

1. Збити масло з цукром, додати жовток і муку, замісити тісто. Загорнути тісто у плівку і витримати у холодильнику 1-2 години.


2. Розігріти духовку до 160°. Вистелити деко папером для випічки, або змастити олією. Розкачати тісто до товщини 1 см. Вирізати формочками печиво у вигляді квіточки або кружальця. Вирізати дірочку в середині печива. Викласти на деко.


3. Випікати в духовці за температури 160° 20 хв. Печиво повинно залишитися блідим. Залишити на деці до охолодження. Посипати цукровою пудрою.


0 comments:

Дописати коментар