Я не дуже обізнана з італійською випічкою, але є 2 речі, які я обожнюю у випічці — круасани з абрикосовим варенням і Canestrelli . Воно – ідеальний комплімент для вранішньої чашки кави або чаю.
У цього смачного і розсипчастого печива, типового для Лігурії і П'ємонту, є багато версій. Базовий рецепт простий: борошно, вершкове масло, цукрова пудра, яйця . Лігурійські печива роблять у вигляді квіточки з діркою посередині, в П'ємонті до борошна додають мелені горіхи, а в деяких варіантах рецепту —навіть варені жовтки.
Якщо вам хочеться трохи Італії вдома – спробуйте.
ІНГРЕДІЄНТИ
На 1 порцію:
- 300 г борошна
- 250 г м'якого масла або маргарину
- 100 г цукру
- 1 жовток
- цедра 1 лимону
- цукрова пудра для посипки
підготовка: 15-20хв
час очікування: 2год
час випікання: 20 хв
температура: 160°С
Приготування:
1. Збити масло з цукром, додати жовток і муку, замісити тісто. Загорнути тісто у плівку і витримати у холодильнику 1-2 години.
2. Розігріти духовку до 160°. Вистелити деко папером для випічки, або змастити олією. Розкачати тісто до товщини 1 см. Вирізати формочками печиво у вигляді квіточки або кружальця. Вирізати дірочку в середині печива. Викласти на деко.
3. Випікати в духовці за температури 160° 20 хв. Печиво повинно залишитися блідим. Залишити на деці до охолодження. Посипати цукровою пудрою.
0 comments:
Дописати коментар