Дякуючи країнам південної Європи і тепличним господарствам, баклажани перестали бути типово осінніми овочем.
Хоча, у вересні вони все-рівно мені смакуюють найбільше. І хоч до осені ще далеко, хочу поділитися улюбленим баклажанним. Цей рецепт з'явився у моїй записній книжці вже давненько. За цей час він витримав декілька модифікацій, але суть залишилася. Між двома запеченими (обжареними на сковороді) скибочками – овочі та сир.
Справжня баклажанна насолода при мінімумі зусиль.
ІНГРЕДІЄНТИ
На чотирьох:
- 2 середніх баклажана
- 200г селянського сиру або сиру «Моцарела»
- 100г майонезу
- 2 помідори
- 1 салатна цибулина
- ½ пучку петрушки
- cіль, перець
Підготовка:15 хв
Приготування:15-20 хв
Приготування:
1.Вимити овочі. Нарізати баклажани скибочками поздовж або кільцями товщиною 1см. Посолити, залишити на 5-10 хв.
2.Розігріти духовку до 200°С. 3.Злити рідину, яка виділилася з баклажанів. Ополоснути і обтрусити овочі від залишків води.
4.Застелити деко папером для випічки. Змастити олією. Викласти баклажани на лист один біля одного в один шар.
5.Поставити деко в духовку і запікати до легкого золотистого кольору приблизно 15 хв.
6.Тим часом дрібно посікти петрушку, подрібнити сир, нарізати помідори і цибулю тонкими кільцями.
7.Зібрати сандвічі. Для цього на кожну тарілку для подачі викласти одну скибочку запеченого баклажану, на неї зверху шарами покласти кільця цибулі, петрушку, помідори, сир і накрити ще одною скибочкою баклажану. На верх викласти майонез і відразу подавати.
Лайфхак : щоб страва залишалася довше гарячою, підігрійте тарілки попередньо в духовці.
0 comments:
Дописати коментар