Баклажанний сандвіч

Рецепт простої та ефектної закуски із баклажанів. Між двома запеченими (обжареними на сковороді) скибочками – овочі та сир.

Дякуючи країнам південної Європи і тепличним господарствам, баклажани перестали бути типово осінніми овочем.


Хоча, у вересні вони все-рівно мені смакуюють найбільше. І хоч до осені ще далеко, хочу поділитися улюбленим баклажанним. Цей рецепт з'явився у моїй записній книжці вже давненько. За цей час він витримав декілька модифікацій, але суть залишилася. Між двома запеченими (обжареними на сковороді) скибочками – овочі та сир.

Справжня баклажанна насолода при мінімумі зусиль.


ІНГРЕДІЄНТИ

На чотирьох:

  • 2 середніх баклажана
  • 200г селянського сиру або сиру «Моцарела»
  • 100г майонезу
  • 2 помідори
  • 1 салатна цибулина
  • ½ пучку петрушки
  • cіль, перець

Підготовка:15 хв

Приготування:15-20 хв


Приготування:

1.Вимити овочі. Нарізати баклажани скибочками поздовж або кільцями товщиною 1см. Посолити, залишити на 5-10 хв.


2.Розігріти духовку до 200°С. 3.Злити рідину, яка виділилася з баклажанів. Ополоснути і обтрусити овочі від залишків води.


4.Застелити деко папером для випічки. Змастити олією. Викласти баклажани на лист один біля одного в один шар.


5.Поставити деко в духовку і запікати до легкого золотистого кольору приблизно 15 хв.


6.Тим часом дрібно посікти петрушку, подрібнити сир, нарізати помідори і цибулю тонкими кільцями.


7.Зібрати сандвічі. Для цього на кожну тарілку для подачі викласти одну скибочку запеченого баклажану, на неї зверху шарами покласти кільця цибулі, петрушку, помідори, сир і накрити ще одною скибочкою баклажану. На верх викласти майонез і відразу подавати.

Лайфхак : щоб страва залишалася довше гарячою, підігрійте тарілки попередньо в духовці.


0 comments:

Дописати коментар