Я б сказала, що цей рецепт — більш елегантна варіація соусу Cacio e Pepe.
Лайм освіжає, додає свіжості і легкості, а рожевий перець з його ніжним смаком (без притаманної більшості перців гостроти) — яскравості. Таку страву навіть не соромно запропонувати раптовим гостям (якщо у вас є 15 хвилин вільного часу).
ІНГРЕДІЄНТИ
На двох:
- 300 г довгої пасти (спагеті або тальятеле)
- 60г натертого сиру «Пармезан» або «Пекоріно»
- 1 ст.л. олії (вершкового масла)
- 150-200г жирної, густої, не кислої сметани/вершків або сиру «Маскарпоне»
- 1 ст.л. рожевого перцю
- 1 лайм сік і цедра
- сіль
підготовка: 5 хв
приготування:10-15 хв.
Приготування:
1. Відваріть пасту у підсоленій воді до стану „al dente“. Відцідіть, частину води (приблизно 150 мл) збережіть.
2. Тим часом натріть сир і подрібніть перець.
3. Розігрійте олію у великій сковороді. Додайте перець (частину залишіть для подачі), сметану, сік лайму і перемішайте до однорідності.
4. Викладіть пасту і частину води до сметанного соусу і розмішайте. Прогрійте декілька хвилин. Якщо соус буде густим, розведіть його водою від пасти. Перемішайте, викладіть на тарілки. Приправте рештою перцю і відразу подавайте.
0 comments:
Дописати коментар