Насправді, це — кекс, для тих хто не хоче, щоб було занадто лимонно. А якщо ви, як і я, любите щоб і пахло, і смакувало — замість одного візьміть два лимони.
В іншому все ідеально — і легко робиться, і добре смакує, тому й на фотографії те, що встигла сфотографувати.
ІНГРЕДІЄНТИ
На 1 великий кекс:
- 250 г масла або маргарину
- 250 г цукру
- 375 г борошна
- 125 г крохмалю
- 5 яєць
- 1-2 лимони (сік і цедра)
- 1 пакуночок ванільного цукру
- 2 пакуночки порошку для випічки
- дрібка солі
всі продукти кімнатної температури
Додатково: форма для випічки кексів 26 см
підготовка: 20 хв
приготування: 60-70 хв
температура: 175-195 ° С
Приготування:
1. Відділити білки від жовтків. Збити білки з дрібкою солі до стійких піків. Поставити у холодильник.
2. Вимити лимони гарячою водою, витерти насухо. Натерти цедру, вичавити сік.
3. Змішати борошно, крохмаль, ванільний цукор, порошок для випічки і просіяти у окрему миску.
4. Викласти розм'якшене масло у миску і збити з цукром до кремоподібного стану. Продовжуючи збивати додати по одному жовтки. Маса стане світложовтою і пишною. В кінці збивання покласти лимонну цедру і сік.
5. Розігріти духовку до 190 ° С.
6. Додати у тісто збиті білки. Для цього спочатку викласти 1/3 білків у тісто і «вісімкою» обережно вмішати масу, піднімаючи тісто знизу. Аналогічно додати решту білків у два етапи. Тісто повинно опадати з ложки важкою масою. Якщо тісто виявиться занадто густим, додайте невелику кількість молока (100мл.)
7. Змастити форму олією або маргарином, присипати манкою або сухарями для паніровки. Вилити тісто у форму і поставити в духовку.
8. Випікати 65-75 хвилин за температури 175-195 ° С. Готовність перевірити дерев'яною скіпкою. Якщо вона виходить з тіста сухою – кекс готовий. Залишити у формі на 5 хвилин. Коли краї відійдуть від країв форми - можна виймати.
9. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.
0 comments:
Дописати коментар