Лимонний кекс

Рецепт лимонного пирога на маргарині з лимонним соком сподобається навіть тим, хто не любить цитрусово

Насправді, це — кекс, для тих хто не хоче, щоб було занадто лимонно. А якщо ви, як і я, любите щоб і пахло, і смакувало — замість одного візьміть два лимони.


В іншому все ідеально — і легко робиться, і добре смакує, тому й на фотографії те, що встигла сфотографувати.


ІНГРЕДІЄНТИ

На 1 великий кекс:

  • 250 г масла або маргарину
  • 250 г цукру
  • 375 г борошна
  • 125 г крохмалю
  • 5 яєць
  • 1-2 лимони (сік і цедра)
  • 1 пакуночок ванільного цукру
  • 2 пакуночки порошку для випічки
  • дрібка солі

всі продукти кімнатної температури

Додатково: форма для випічки кексів 26 см


підготовка: 20 хв

приготування: 60-70 хв

температура: 175-195 ° С


Приготування:

1. Відділити білки від жовтків. Збити білки з дрібкою солі до стійких піків. Поставити у холодильник.


2. Вимити лимони гарячою водою, витерти насухо. Натерти цедру, вичавити сік.


3. Змішати борошно, крохмаль, ванільний цукор, порошок для випічки і просіяти у окрему миску.


4. Викласти розм'якшене масло у миску і збити з цукром до кремоподібного стану. Продовжуючи збивати додати по одному жовтки. Маса стане світложовтою і пишною. В кінці збивання покласти лимонну цедру і сік.


5. Розігріти духовку до 190 ° С.


6. Додати у тісто збиті білки. Для цього спочатку викласти 1/3 білків у тісто і «вісімкою» обережно вмішати масу, піднімаючи тісто знизу. Аналогічно додати решту білків у два етапи. Тісто повинно опадати з ложки важкою масою. Якщо тісто виявиться занадто густим, додайте невелику кількість молока (100мл.)


7. Змастити форму олією або маргарином, присипати манкою або сухарями для паніровки. Вилити тісто у форму і поставити в духовку.


8. Випікати 65-75 хвилин за температури 175-195 ° С. Готовність перевірити дерев'яною скіпкою. Якщо вона виходить з тіста сухою – кекс готовий. Залишити у формі на 5 хвилин. Коли краї відійдуть від країв форми - можна виймати.


9. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.



0 comments:

Дописати коментар