Сардинкові роли

Гаряча закуска із свіжих сардин на сковороді

В принципі, сезон сардини вже минає, але рецепт виявився настільки вдалим, що дуже хочеться поділитися. Ну, й записати для себе, щоб до наступного сезону не забулося. Іноді збіг випадковостей дає цікавий результат.


Спочатку у когось з друзів був лайк на фото з якогось новомодного ресторану з якимось чарівним кухарем. А ще на тарілці лежали 3 смажені сардинки. І вони (сардинки разом з кухарем зібрали) якусь силенну кількість лайків. І так мені тої риби захотілося ;)

А сьогодні в рибному відділі продавалися сардинки, і я не змогла пройти повз. Так ось, поки що вони найсмачніші в моєму житті.


ІНГРЕДІЄНТИ

На 12 свіжих сардин:

  • 4-6 цибулин шалот (семилітка)
  • 4 зубчики часнику
  • ½ пучку петрушки
  • ½ лимона
  • 20 г масла
  • 3 ст.л. олії
  • 3 ст.л. панірувальних сухарів
  • 10 лаврових листків
  • сіль, перець

Додатково: 12 зубочисток форма для запікання


підготовка 30-40 хв

приготування 15 хв

температура: 200 ° С


Приготування:

1. Вимити і обсушити петрушку, почистити і дрібно нарізати петрушку, цибулю і часник. Розтопити вершкове масло.


2. Розігріти на сковороді олію і обжарити до напівпрозорості цибулю і часник. Додати панірувальні сухарі і петрушку, перемішати. Зняти з вогню і злегка охолодити.


3. Тим часом почистити рибу від окремих лусочок (вони легко знімаються навіть нігтем), видалити голову і нутрощі. Вийняти хребта. Для цього треба взяти його у частині найближчій до хвоста і потягти вгору і вперед (до голови). Вимити і обсушити філе паперовим рушником.


4. Розігріти духовку до 180-200 ° С.


5. Викласти філе один біля одного на робочу поверхню шкірою донизу. Розкласти начинку на сардини. Зверху подрипати лимонним соком, поперчити, посолити. 6. Згорнути рулети (з голови до хвоста) і зафіксувати кожен зубочисткою.


7. Викласти рулети у форму для запікання, покласти між ними лаврові листочки і полити зверху розтопленим маслом.


8. Запікати 15 хвилин за температури 190-200 ° С.

P.S.

Часник і така велика кількість цибулі (я брала невеликого розміру) не перебивають смаку і не роблять страву занадто гострою. Я натерла трохи лимонної цедри в начинку. І це, як мені здалося, додало свіжу нотку.


0 comments:

Дописати коментар