В принципі, сезон сардини вже минає, але рецепт виявився настільки вдалим, що дуже хочеться поділитися. Ну, й записати для себе, щоб до наступного сезону не забулося. Іноді збіг випадковостей дає цікавий результат.
Спочатку у когось з друзів був лайк на фото з якогось новомодного ресторану з якимось чарівним кухарем. А ще на тарілці лежали 3 смажені сардинки. І вони (сардинки разом з кухарем зібрали) якусь силенну кількість лайків. І так мені тої риби захотілося ;)
А сьогодні в рибному відділі продавалися сардинки, і я не змогла пройти повз. Так ось, поки що вони найсмачніші в моєму житті.
ІНГРЕДІЄНТИ
На 12 свіжих сардин:
- 4-6 цибулин шалот (семилітка)
- 4 зубчики часнику
- ½ пучку петрушки
- ½ лимона
- 20 г масла
- 3 ст.л. олії
- 3 ст.л. панірувальних сухарів
- 10 лаврових листків
- сіль, перець
Додатково: 12 зубочисток форма для запікання
підготовка 30-40 хв
приготування 15 хв
температура: 200 ° С
Приготування:
1. Вимити і обсушити петрушку, почистити і дрібно нарізати петрушку, цибулю і часник. Розтопити вершкове масло.
2. Розігріти на сковороді олію і обжарити до напівпрозорості цибулю і часник. Додати панірувальні сухарі і петрушку, перемішати. Зняти з вогню і злегка охолодити.
3. Тим часом почистити рибу від окремих лусочок (вони легко знімаються навіть нігтем), видалити голову і нутрощі. Вийняти хребта. Для цього треба взяти його у частині найближчій до хвоста і потягти вгору і вперед (до голови). Вимити і обсушити філе паперовим рушником.
4. Розігріти духовку до 180-200 ° С.
5. Викласти філе один біля одного на робочу поверхню шкірою донизу. Розкласти начинку на сардини. Зверху подрипати лимонним соком, поперчити, посолити. 6. Згорнути рулети (з голови до хвоста) і зафіксувати кожен зубочисткою.
7. Викласти рулети у форму для запікання, покласти між ними лаврові листочки і полити зверху розтопленим маслом.
8. Запікати 15 хвилин за температури 190-200 ° С.
P.S.Часник і така велика кількість цибулі (я брала невеликого розміру) не перебивають смаку і не роблять страву занадто гострою. Я натерла трохи лимонної цедри в начинку. І це, як мені здалося, додало свіжу нотку.
0 comments:
Дописати коментар