Так, так — білий шоколадний крем. Ще один варіант улюбленого французького десерту, але на відміну від класичного, тут замість жовтків — білки.
Більше того, білий варіант – одна з варіацій класичного Creme au Chocolat запропонована у книзі, але оскільки білок більш вибагливий в плані змішування з ганашем, пропоную потренуватися на білому шоколаді. Ну і взагалі, люблю, щоб не банально.
Ласкаво прошу до рецепту.
Інгредієнти:
2 білки
1ст.л. цукру
100г вершків
100г шоколаду
дрібка солі
шоколадна стружка для прикрашання
Підготовка: 15хв
Витримати: 3год
Інгредієнти:
- За допомогою міксера збити білок з дрібкою солі до побіління (приблизно 30 сек). Додати 1 столову ложку цукру і на максимальній швидкості збити до твердих піків. Поставити на холод до подальшого використання.
- Збити вершки до пишної маси. Так само поставити на холод до подальшого використання.
- Поламати шоколад на шматочки і розтопити на водяній бані до рідкого стану. Важливо! Миска, у якій ви розтоплюєте шоколад, не повинна торкатися поверхні води.
- Постійно перемішуючи, охолодити шоколад. Він повинен залишитися рідким, але не бути більше гарячим.
- Обережно додати охолоджений шоколад у вершки.
- Обережно, невеликими порціями, змішати білки і шоколадно-вершкову масу.
- Поставити крем у холодильник і витримати на холоді мінімум 3 години.
- Для подачі. Вмочити ложку у дуже гарячу воду і сформувати кльоцики, розподілити по тарілкам, посипати шоколадною стружкою і одразу подавати.
P.S.Це схоже на легку шоколадну хмарку, яка тане у роті. Більше того, згадала, що малина ідеальне доповнення до шоколаду, збігала ще й за нею. І хоча до справжньої ще чекати і чекати, навіть із супермаркетівською смакує добре. Однозначно рекомендую.
0 comments:
Дописати коментар