Creme au Chocolat blanc (білий шоколадний крем)

Відомий французький десерт із білого шоколаду з білками

Так, так — білий шоколадний крем. Ще один варіант улюбленого французького десерту, але на відміну від класичного, тут замість жовтків — білки.


Більше того, білий варіант – одна з варіацій класичного Creme au Chocolat запропонована у книзі, але оскільки білок більш вибагливий в плані змішування з ганашем, пропоную потренуватися на білому шоколаді. Ну і взагалі, люблю, щоб не банально.


Ласкаво прошу до рецепту.


Інгредієнти:

2 білки

1ст.л. цукру

100г вершків

100г шоколаду

дрібка солі

шоколадна стружка для прикрашання

Підготовка: 15хв

Витримати: 3год


Інгредієнти:

  1. За допомогою міксера збити білок з дрібкою солі до побіління (приблизно 30 сек). Додати 1 столову ложку цукру і на максимальній швидкості збити до твердих піків. Поставити на холод до подальшого використання.

  2. Збити вершки до пишної маси. Так само поставити на холод до подальшого використання.

  3. Поламати шоколад на шматочки і розтопити на водяній бані до рідкого стану. Важливо! Миска, у якій ви розтоплюєте шоколад, не повинна торкатися поверхні води.

  4. Постійно перемішуючи, охолодити шоколад. Він повинен залишитися рідким, але не бути більше гарячим.

  5. Обережно додати охолоджений шоколад у вершки.

  6. Обережно, невеликими порціями, змішати білки і шоколадно-вершкову масу.

  7. Поставити крем у холодильник і витримати на холоді мінімум 3 години.

  8. Для подачі. Вмочити ложку у дуже гарячу воду і сформувати кльоцики, розподілити по тарілкам, посипати шоколадною стружкою і одразу подавати.
P.S.

  Це схоже на легку шоколадну хмарку, яка тане у роті. Більше того, згадала, що малина ідеальне доповнення до шоколаду, збігала ще й за нею. І хоча до справжньої ще чекати і чекати, навіть із супермаркетівською смакує добре. Однозначно рекомендую. 


0 comments:

Дописати коментар