Свинина з абрикосами

Фірмовий рецепт моєї свекрухи категорії slow food. Свинина тушкована з консервованими абрикосами. Цікаве поєднання смаків.

Скажіть, а ваші мами ще закривають домашні компоти? Бо, якщо у вас на полиці ще нудиться банка абрикосового компоту маю цікавий рецепт для її використання.


Це — фірмовий рецепт моєї свекрухи. Я б віднесла його до категорії slow food, бо м'ясо треба тушкувати на повільному вогні щонайменше 30 хвилин. Що в ньому подобається найбільше (крім цікавого смаку), моя мінімальна присутність і участь в процесі. Сподіваюся, вам теж.


ІНГРЕДІЄНТИ

На чотирьох:

  • 500 г нежирної свинини
  • 0,5 л. консервованих абрикосів (фрукти і рідина)
  • 1 морквина
  • 1 цибулина
  • 2 ст.л. борошна жир або олія для обжарювання
  • сіль, перець, лавровий лист

підготовка: 10 хв

приготування: 30хв


Приготування:

1. Вимити і почистити овочі. Закип'ятити у каструлі 0,5 л води. Додати цілу морквину, цибулину, лавровий лист. Зменшити вогонь.


2. Обсушити м'ясо паперовим рушником. Нарізати на скибки товщиною 1 см. Поперчити.


3. Розігріти олію (жир) у глибокій сковороді. Викласти м'ясо і обжарити на сильному вогні до утворення рум'яної скоринки. Перекласти на тарілку.


4. У сковороду, на якій обжарювалося м'ясо, додати 3-4 ст.л. олії і 2 ст.л. борошна. Постійно помішуючи обжарити до золотисто-коричневого кольору. Додати до борошна невелику кількість овочевого бульйону швидко перемішати вінчиком до зникнення грудочок. Влити в каструлю, розмішати.


5. Перекласти м'ясо у каструлю і тушкувати на маленькому вогні мінімум 20-25 хвилин. За 5 хвилин до кінця приготування додати частину абрикосового компоту (сік і нарізані невеликими шматочками фрукти), посолити, поперчити. Подавати з відвареним рисом.

P.S. За бажанням можна додати до бульйону стебло селери або корінь петрушки. Якщо ви любите гострі страви, замініть чорний перець каєнським або чилі.


0 comments:

Дописати коментар