Цей пиріг відноситься до категорії тих, які робляться за декілька хвилин і вимагають мінімуму зусиль. Менше з тим, вони надзвичайно добре смакують.
Бо саме цікаве тут — начинка. По-перше, її багато. А, по-друге, солодкуваті яблука соковитий і кислуватий ревінь роблять банальну шарлотку цікавою. Трохи часу і ви маєте смачне доповнення до ранкової чи обідньої кави.
Випробуйте, і можливо, ви відкриєте для себе ревінь з нового боку.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 85 г вершкового масла або маргарину
- 100 г цукру
- 2 яйця
- 3 столових ложки йогурту, кефіру або сметани
- 200 г борошна
- 3 ст.л. манної крупи або панірувальних сухарів
- 1 ч.л. соди або розпушувача
- цедра ½ лимону
- дрібка солі
- ванільний цукор
Для начинки:
- 2-3 яблука почищених і нарізаних кубиками
- 3 стебла ревеню почищених і нарізаних кубиками
підготовка:15 хв
приготування:40-50 хв
температура:200 ° С
Приготування:
1. Збити вершкове масло і цукор у пишну масу. Не припиняючи збивання додати поступово кефір (сметану), по одному яйця, сіль. Після додавання кожного інгредієнту збивати до утворення пишного крему (1-2 хв).
2. Змішати муку з дрібно натертою цедрою і ванільним цукром. Поступово вмішати муку в масляну масу. Додати порошок для випічки, або загашену оцтом соду. Добре перемішати до утворення густої маси.
3. Розігріти духовку до 200 ° С . Змастити форму олією. Присипати борошном або манною крупою.
4. Вимити і почистити ревінь, нарізати шматочками 3-5 см. Викласти у глибоку миску, змішати з манною крупою або панірувальними сухарями.
5. Викласти тісто у форму. Зверху викласти шар яблук і ревеню.
6. Випікати 65-75 хвилин за температури 180-200°С. Готовність перевірити дерев’яною скіпкою. Якщо вона виходить з тіста сухою – пиріг готовий .
0 comments:
Дописати коментар