Яблучно-ревеневий пиріг

Простий і смачний весняний пиріг з тих, що робляться за декілька хвилин і вимагають мінімуму зусиль. Випробуйте, і можливо, ви відкриєте для себе ревінь з нового боку.

Цей пиріг відноситься до категорії тих, які робляться за декілька хвилин і вимагають мінімуму зусиль. Менше з тим, вони надзвичайно добре смакують.


Бо саме цікаве тут — начинка. По-перше, її багато. А, по-друге, солодкуваті яблука соковитий і кислуватий ревінь роблять банальну шарлотку цікавою. Трохи часу і ви маєте смачне доповнення до ранкової чи обідньої кави.


Випробуйте, і можливо, ви відкриєте для себе ревінь з нового боку.


Інгредієнти:

Для тіста:

  • 85 г вершкового масла або маргарину
  • 100 г цукру
  • 2 яйця
  • 3 столових ложки йогурту, кефіру або сметани
  • 200 г борошна
  • 3 ст.л. манної крупи або панірувальних сухарів
  • 1 ч.л. соди або розпушувача
  • цедра ½ лимону
  • дрібка солі
  • ванільний цукор

Для начинки:

  • 2-3 яблука почищених і нарізаних кубиками
  • 3 стебла ревеню почищених і нарізаних кубиками

підготовка:15 хв

приготування:40-50 хв

температура:200 ° С


Приготування:

1. Збити вершкове масло і цукор у пишну масу. Не припиняючи збивання додати поступово кефір (сметану), по одному яйця, сіль. Після додавання кожного інгредієнту збивати до утворення пишного крему (1-2 хв).


2. Змішати муку з дрібно натертою цедрою і ванільним цукром. Поступово вмішати муку в масляну масу. Додати порошок для випічки, або загашену оцтом соду. Добре перемішати до утворення густої маси.


3. Розігріти духовку до 200 ° С . Змастити форму олією. Присипати борошном або манною крупою.

4. Вимити і почистити ревінь, нарізати шматочками 3-5 см. Викласти у глибоку миску, змішати з манною крупою або панірувальними сухарями.


5. Викласти тісто у форму. Зверху викласти шар яблук і ревеню.


6. Випікати 65-75 хвилин за температури 180-200°С. Готовність перевірити дерев’яною скіпкою. Якщо вона виходить з тіста сухою – пиріг готовий .


0 comments:

Дописати коментар