Кефірна pana cotta

Рецепт простого літнього десерту - італійської пана коти з кефіром та вершками.

Навіть не знаю, як презентувати цей простий і водночас надзвичайно смачний десерт. Насправді це тільки на половину pana, бо вершки тут в меншості, менше з тим, мені такий варіант смакує більше традиційного. Люблю його легкість і не тривіальність.


Він один з моїх улюблених, бо майже всі складові завжди є у холодильнику. Рецепт надзвичайно швидкий, на приготування десерту мені знадобилося набагато менше часу, ніж на його опис :)


ІНГРЕДІЄНТИ

На 6 порцій:

  • 500 мл кефіру або кислого молока (мінімум 3,5% жирності)
  • 100 мл вершків
  • 150 г цукру
  • 2 лимони сік і цедра
  • 1 ½ ст.л. желатину або 6 пластин листкового желатину
  • 2 ст.л. молока або води

Підготовка: 15-20хв

Приготування: 20хв

Витримати: 3год


Приготування:

1. Замочити желатин у 2 ст.л. молока. Підігріти до повного розчинення. Злегка остудити.


2. Натерти цедру лимона, вичавити сік. Додати до желатину.


3. Постійно помішуючи додати до суміші кефір (кисле молоко), цукор, вершки. Охолодити. Розлити по формам. Витримати у холодильнику мінімум 3 години.


4. Для подачі розім'яти свіжі або заморожені фрукти (полуницю, малину, чорницю) в пюре або зробити білковий соус за рецептом нижче.


Соус «Гаагський блуф»


  • 1 білок
  • 50 мл соку з червоних фруктів
  • 75 г цукру

1. За допомогою міксера збити білки з дрібкою солі до побіління (приблизно 30 сек). Додати невеликими порціями цукор і на максимальній швидкості збити до стійких піків. Продовжити збивати додаючи сік по 1 ложці за 1 раз.


0 comments:

Дописати коментар