або макаронна запіканка, це майже, як борщ — у кожній країні свої особливості.
У моєї бабусі — яйця і цукор, в Італії їх підсмажать на оливковій олії, в Швейцарії — змішають з картоплею і великою кількістю сиру, а у французів це буде цибуля.
Сьогодні я пропоную простий і швидкий рецепт. Замість пору можна використати звичайну цибулю, попередньо обваривши її кип'ятком. Все за 40 хвилин.
ІНГРЕДІЄНТИ
На чотирьох:
- 150г макаронів
- 750 г пору (рос. лук-порей)
- 100 мл вершків (сметани)
- 3 яйця
- 12 олив
- 20 г вершкового масла
- 30 г сиру
- 2-3 ст.л. олії
- сіль, перець
підготовка: 20 хв
приготування: 20 хв
температура: 220 ° С
Приготування:
1. Вимити і почистити пір, відрізати зелені листки. Нарізати білу частину пору напівкільцями товщиною 3см.
2. Розігріти олію у глибокій сковороді, додати пір, потушити на середньому вогні 10 хвилин.
3. Відварити макарони у підсоленій воді до напівготовності.
4. Видалити кісточки з олив, нарізати кільцями. Натерти сир на тертушці.
5. Розтопити вершкове масло. Розігріти духовку до 220 ° С.
6. Розбити яйця у велику миску, додати вершки (сметану), посолити, перемішати виделкою до однорідності. Додати пір (цибулю), макарони, оливи. Перемішати. Викласти у форму для запікання. Зверху натерти сир і полити розтопленим маслом.
7. Запекти в духовці 15-20 хв. до утворення рум’яної скоринки. Температура — 220°С.
0 comments:
Дописати коментар