Гратан з макаронами

Гратен, або запіканка по-французьки -простий і швидкий рецепт. Замість пору можна використати звичайну цибулю, попередньо обваривши її кип'ятком.

або макаронна запіканка, це майже, як борщ — у кожній країні свої особливості.


У моєї бабусі — яйця і цукор, в Італії їх підсмажать на оливковій олії, в Швейцарії — змішають з картоплею і великою кількістю сиру, а у французів це буде цибуля.


Сьогодні я пропоную простий і швидкий рецепт. Замість пору можна використати звичайну цибулю, попередньо обваривши її кип'ятком. Все за 40 хвилин.


ІНГРЕДІЄНТИ

На чотирьох:

  • 150г макаронів
  • 750 г пору (рос. лук-порей)
  • 100 мл вершків (сметани)
  • 3 яйця
  • 12 олив
  • 20 г вершкового масла
  • 30 г сиру
  • 2-3 ст.л. олії
  • сіль, перець

підготовка: 20 хв

приготування: 20 хв

температура: 220 ° С


Приготування:

1. Вимити і почистити пір, відрізати зелені листки. Нарізати білу частину пору напівкільцями товщиною 3см.


2. Розігріти олію у глибокій сковороді, додати пір, потушити на середньому вогні 10 хвилин.


3. Відварити макарони у підсоленій воді до напівготовності.


4. Видалити кісточки з олив, нарізати кільцями. Натерти сир на тертушці.


5. Розтопити вершкове масло. Розігріти духовку до 220 ° С.


6. Розбити яйця у велику миску, додати вершки (сметану), посолити, перемішати виделкою до однорідності. Додати пір (цибулю), макарони, оливи. Перемішати. Викласти у форму для запікання. Зверху натерти сир і полити розтопленим маслом.


7. Запекти в духовці 15-20 хв. до утворення рум’яної скоринки. Температура — 220°С.


0 comments:

Дописати коментар