Я оце ось думаю, а для чого у тому прислів’ї на городі бузина?
Ні моя бабуся, ні мама її зроду не використовують, хоча маємо такого щастя півсадка. А шкода.
Виявляться з квітів можна робити прекрасний сироп (рецепт нижче), яким і морозиво добре полити і коктейль Hugo ( з шампанським зробити). Та й з ягід чорної бузини варення непогане виходить.
Сьогодні у мене весняно-літній мус з бузиновим сиропом, такий собі десерт нашвидкоруч.
ІНГРЕДІЄНТИ
На 4 форми по 200 мл
- 200г ревеню
- 200 мл. кислого молока або кефіру
- 150 мл. бузинового сиропу
- 150 мл вершків або сметани
- 40г цукру
- 3ст.л. апельсинового соку
- 2ст.л. лимонного соку
- 1,5 ст.л. желатину
приготування: 20 хв
витримати:1год
Приготування:
1. Помити і почистити ревінь, нарізати шматочками товщиною 2-3 см. Викласти на сковороду, додати цукор і апельсиновий сік, довести до кипіння. Прикрити кришкою і потушкувати до м’якості. Розкласти у форми.
2. Розвести желатин у бузиновому сиропі.
3. Тим часом перемішати кефір (кисле молоко) з лимонним соком, збити вершки.
4. Перемішати кефір з розведеним желатином, обережно додати вершки. Перемішати.
5. Розкласти у форми. Витримати у холодильнику 1 годину. Можна подати із свіжею полуницею.
Для сиропу:
- 8 -10 повністю розкритих суцвіть бузини
- 1 кг цукру
- 1 л води
- 15-20г лимонної кислоти або сік 1 лимону
Приготування:
1. Обтрусити суцвіття від комах, видалити відцвівші квіти. Не мити. Намочити у воді, залишити настоятися 24 години.
2. Процідити воду через марлю, додати цукор і лимонну кислоту, закип’ятити.
3. Трохи охолодити, розлити у пляшки, закрити корком.
0 comments:
Дописати коментар