Ревеневий компот і мус з бузиновим сиропом

Французький десерт-мус на основі кефіру та сметани та підкладці із ревеню.

Я оце ось думаю, а для чого у тому прислів’ї на городі бузина?



Ні моя бабуся, ні мама її зроду не використовують, хоча маємо такого щастя півсадка. А шкода.


Виявляться з квітів можна робити прекрасний сироп (рецепт нижче), яким і морозиво добре полити і коктейль Hugo ( з шампанським зробити). Та й з ягід чорної бузини варення непогане виходить.


Сьогодні у мене весняно-літній мус з бузиновим сиропом, такий собі десерт нашвидкоруч.


ІНГРЕДІЄНТИ

На 4 форми по 200 мл

  • 200г ревеню
  • 200 мл. кислого молока або кефіру
  • 150 мл. бузинового сиропу
  • 150 мл вершків або сметани
  • 40г цукру
  • 3ст.л. апельсинового соку
  • 2ст.л. лимонного соку
  • 1,5 ст.л. желатину

приготування: 20 хв

витримати:1год


Приготування:

1. Помити і почистити ревінь, нарізати шматочками товщиною 2-3 см. Викласти на сковороду, додати цукор і апельсиновий сік, довести до кипіння. Прикрити кришкою і потушкувати до м’якості. Розкласти у форми.


2. Розвести желатин у бузиновому сиропі.


3. Тим часом перемішати кефір (кисле молоко) з лимонним соком, збити вершки.


4. Перемішати кефір з розведеним желатином, обережно додати вершки. Перемішати.


5. Розкласти у форми. Витримати у холодильнику 1 годину. Можна подати із свіжею полуницею.


Для сиропу:

  • 8 -10 повністю розкритих суцвіть бузини
  • 1 кг цукру
  • 1 л води
  • 15-20г лимонної кислоти або сік 1 лимону

Приготування:

1. Обтрусити суцвіття від комах, видалити відцвівші квіти. Не мити. Намочити у воді, залишити настоятися 24 години.


2. Процідити воду через марлю, додати цукор і лимонну кислоту, закип’ятити.


3. Трохи охолодити, розлити у пляшки, закрити корком.



0 comments:

Дописати коментар