Люблю травень і не лише за те, що все цвіте. Найбільше люблю його за перші полуниці. Давно хотіла випробувати цей рецепт. Вже навіть не знаю де побачила його вперше. І здається, такі малосумісні речі.
Але саме вони надають цьому салату дивовижний смаковий контраст: солодка полуниця, пряна рукола і варена сочевиця. Незвично, але дуже смачно.ІНГРЕДІЄНТИ
На чотирьох :
- 100 г сочевиці
- 180 г руколи
- 200 г полуниць
- ½ салатної цибулі
- 3 ст.л. світлого бальзамічного або яблучного оцту
- 50 г горіхів
- 4 ст.л. олії
- 1 ст.л. меду
- сіль, перець
підготовка: 20хв
приготування: 10 хв
Приготування:
1. Відварити сочевицю у воді до м'якості (приблизно 20 хв.). Відцідити.
2. Нарізати тонкими напівкільцями цибулю. Вимити і почистити полуниці. Залежно від розміру порізати на половинки або четвертинки.
3. Змішати до однорідності олію, мед і оцет. Викласти на тарілки цибулю, руколу, сочевицю і полуницю. Приправити перцем і сіллю. Зверху посипати посіченими горіхами в полити медовою заправкою.
0 comments:
Дописати коментар