Салат з полуницею, сочевицею і руколою

Весняно-літній салат і дивовижний смаковий контраст: солодка полуниця, пряна рукола і варена сочевиця. Незвично, але дуже смачно.

Люблю травень і не лише за те, що все цвіте. Найбільше люблю його за перші полуниці. Давно хотіла випробувати цей рецепт. Вже навіть не знаю де побачила його вперше. І здається, такі малосумісні речі.

Але саме вони надають цьому салату дивовижний смаковий контраст: солодка полуниця, пряна рукола і варена сочевиця. Незвично, але дуже смачно.


ІНГРЕДІЄНТИ

На чотирьох :

  • 100 г сочевиці
  • 180 г руколи
  • 200 г полуниць
  • ½ салатної цибулі
  • 3 ст.л. світлого бальзамічного або яблучного оцту
  • 50 г горіхів
  • 4 ст.л. олії
  • 1 ст.л. меду
  • сіль, перець

підготовка: 20хв

приготування: 10 хв


Приготування:

1. Відварити сочевицю у воді до м'якості (приблизно 20 хв.). Відцідити.


2. Нарізати тонкими напівкільцями цибулю. Вимити і почистити полуниці. Залежно від розміру порізати на половинки або четвертинки.


3. Змішати до однорідності олію, мед і оцет. Викласти на тарілки цибулю, руколу, сочевицю і полуницю. Приправити перцем і сіллю. Зверху посипати посіченими горіхами в полити медовою заправкою.


0 comments:

Дописати коментар