Домашній майонез за 2 хвилини

Рецепт швидкого домашнього майонезу на олії та яйцяхприготованого за допомогою погружного блендера.

Останнім часом (років так з 10) я перестала купувати майонез. Та й використовую його рідко, тільки в «Олів'є» або «Оселедець під шубою».


Тому у запасах його ніколи й не буває. Але іноді дуже треба. Саме для таких випадків маю швидкий рецепт.


Такий майонез можна зберігати у холодильнику не більше 3-х днів, якщо потрібно довше, замініть яйце 1-2 столовими ложками йогурту. Тож, рецепт.


ІНГРЕДІЄНТИ

На 1 порцію:

  • 1 яйце
  • 150 г олії
  • 1-2 ст.л. лимонного соку або оцту
  • 1 ст.л. гірчиці

Додатково: Погружний міксер з насадкою «Блендер» вузький стакан для міксера або горнятко

Підготовка: 5хв

Приготування: 2хв


Приготування:

1. Викласти в стакан для міксера 50 мл олії і яйце.


2. Включити міксер і на середній швидкості, занурюючи і виймаючи блендер, змішати суміш. Додаючи решту олії невеликими порціями, збити до стану майонезу.


3. Додати лимонний сік (оцет), гірчицю. Перемішати.

P.S. Вузький стакан у цьому варіанті грає ключову роль. Завдяки ньому суміш перетворюється у майонез за лічені хвилини.
P.P.S. Якщо ваш майонез вийшов занадто густим, додайте до нього декілька ложок води.


0 comments:

Дописати коментар