Останнім часом (років так з 10) я перестала купувати майонез. Та й використовую його рідко, тільки в «Олів'є» або «Оселедець під шубою».
Тому у запасах його ніколи й не буває. Але іноді дуже треба. Саме для таких випадків маю швидкий рецепт.
Такий майонез можна зберігати у холодильнику не більше 3-х днів, якщо потрібно довше, замініть яйце 1-2 столовими ложками йогурту. Тож, рецепт.
ІНГРЕДІЄНТИ
На 1 порцію:
- 1 яйце
- 150 г олії
- 1-2 ст.л. лимонного соку або оцту
- 1 ст.л. гірчиці
Додатково: Погружний міксер з насадкою «Блендер» вузький стакан для міксера або горнятко
Підготовка: 5хв
Приготування: 2хв
Приготування:
1. Викласти в стакан для міксера 50 мл олії і яйце.
2. Включити міксер і на середній швидкості, занурюючи і виймаючи блендер, змішати суміш. Додаючи решту олії невеликими порціями, збити до стану майонезу.
3. Додати лимонний сік (оцет), гірчицю. Перемішати.
P.S. Вузький стакан у цьому варіанті грає ключову роль. Завдяки ньому суміш перетворюється у майонез за лічені хвилини.
P.P.S. Якщо ваш майонез вийшов занадто густим, додайте до нього декілька ложок води.
0 comments:
Дописати коментар