Сирник

Рецепт класичного сирника-чиз кейка (CheeseCake) з начинкою, схожою на вершковий пломбір.

Або як його тепер модно називати CheeseCake. Вважається, що його винайшли американці, але англійці стверджують, що у Великій Британії таке пекли ще у 16 сторіччі. Найсмачніші сирники, як мені здається, печуть у Львові.


Але я особисто не готова до складних 6-поверхових рецептів де кожен шар — окремий вид тіста. Тому сьогодні мій варіант. Найсмачніше у ньому – начинка. Вона схожа на вершковий пломбір.


ІНГРЕДІЄНТИ

Для основи:

  • 200г борошна
  • 100г масла або маргарину
  • 60 г цукру
  • 1 яйце
  • 1 ст.л. порошку для випічки
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 ст.л. натертої лимонної цедри

Для начинки:

  • 500 г домашнього сиру з низьким процентом жирності
  • 100 г масла
  • 100 г цукру
  • 150 г вершків або сметани
  • 3 яйця
  • 1 ст.л. крохмалю
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 дрібка солі жовток і молоко для змащування

підготовка: 35-40 хв

приготування: 50 хв

температура: 180-200°С


Приготування:

1. Змішати муку, порошок для випічки, сіль. Просіяти гіркою на робочу поверхню.


2. Зробити заглиблення. Розбити яйце, додати цедру, цукор. Натерти зверху на тертушці масло (маргарин). 3. Взяти на пальці трохи борошна. Швидко замісити тісто, рухаючись з краю до центру.


4. Загорнути тісто у вологий рушник і покласти на 1 годину в холодильник «відпочити».


5. Тим часом підготувати начинку. Для цього відділити жовтки від білків. Збити білки із дрібкою солі до м'яких піків. Поставити у холодильник для подальшого використання.


6. Збити сир, розм'якшене масло, цукор і вершки (сметаною) до стану крему. Додати по одному жовтки і продовжувати збивати, поки маса не побіліє. Додати крохмаль, ванільний цукор. Перемішати.


7. В три прийоми додати білок, обережно перемішуючи після кожного разу.


8. Розкачати тонко тісто. Викласти у форму, сформувати бортик. Наколоти дно основи пирога виделкою.

9. Викласти сирну масу на тісто і розмастити.


10. Змішати жовток з молоком (сметаною) і змастити сумішшю верх пирога.


11. Випікати 50 хвилин за температури 180-200 ° С.


12. Виключити духовку і залишити пиріг у виключеній духовці ще на 30 хвилин.


13. Після цього вийняти пиріг з духовки і залишити до повного охолодження у формі.


14. Перед подачею посипати цукровою пудрою.


0 comments:

Дописати коментар