Паста з цукіні

Варіант легкої, літньої пасти, з помідорами, цукіні, селерою та домашнім сиром — все що треба, щоб підготуватися до пляжного сезону.

Ну, що? На календарі вже літо. І хочеться вірити, що воно від нас не втече.


Тож, пропоную варіант легкої, літньої пасти. Я б сказала пляжної і «дівчачої», бо в ній багато овочів і селера — все що треба, щоб підготуватися до пляжного сезону. Якщо вам неохота ошпарювати цукіні, наріжте їх брусочками і додайте на сковороду перед томатами. Головне, не перетушити, щоб вони не розм'якли.


ІНГРЕДІЄНТИ

На чотирьох:

  • 350 г пасти (спагеті, лінгвіні)
  • 300 г помідорів або помідорів-чері
  • 100 г домашнього сиру або сиру «Рікота»
  • 2 стебла селери
  • 1-2 цукіні
  • ½ цибулини
  • 1 зубчик часнику
  • 2 ст.л. олії

Підготовка:15 хв

Приготування:15 хв


Приготування:

1. Вимити овочі. Дрібно посікти цибулю, розрізати помідори залежно від розміру навпіл або на четвертинки, нарізати стебла селери тоненькими кружальцями.


2. Розігріти олію на сковороді. Обжарити часник (цілий зубок) і цибулю 1-2 хвилини, додати селеру, помідори і витримати на вогні ще 5 хвилин.


3. Закип'ятити воду. За допомогою картоплечистки нарізати кабачки тонкими стрічками. Опустити їх на 1 хвилину в киплячу воду.


4. Додати цукіні і 100-120 мл води, у якій варилася паста до решти соусу, посолити, поперчити, перемішати.


5. Подавати з вологим домашнім сиром. Якщо він занадто сухий додайте до нього ложку сметани. Смачного!


0 comments:

Дописати коментар