Сирно-олійне тісто

Найшвидше і найпростіше тісто. Не потребує навіть витримки у холодильнику; замісили, розкачали, начинили й у духовку. Ідеальна основа для фруктових пирогів, рогаликів, булочок.

Це — найшвидше і найпростіше тісто з усіх, які мені доводилося робити. За смаком воно чимось нагадує дріжджове, але не вимагає стільки зусиль і часу.


Таке тісто не потребує навіть витримки у холодильнику; замісили, розкачали, начинили й у духовку. Воно — ідеальна основа для фруктових пирогів, рогаликів, булочок або навіть ватрушок.


Його рецепт з’явився у мене завдяки подарунку — новій (власне кажучи, старій) книжці про випічку. Гріх таким добром не поділитися. Тож, вдалої вам випічки!


ІНГРЕДІЄНТИ

На 1 порцію:

  • 300 г борошна
  • 150 г домашнього сиру
  • 6 ст.л. олії
  • 6 ст.л. молока
  • 1 яйце
  • 75 г цукру
  • 1 ст.л. натертої лимонної цедри
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 пакетик порошку для випічки
  • дрібка солі

підготовка: 15 хв

приготування: 40-50 хв

температура: 180-200°С


Приготування:

1. Викласти у миску для замішування: сир, молоко, олію, яйце, цукор, сіль, лимонну цедру, ванільний цукор і розмішати до однорідності.


2. Змішати борошно і порошок для випічки. Просіяти на сирно-олійну масу і замісити тісто.


3. Розкачати. Викласти на лист. Зверху викласти начинку.


4. Випікати 40-50 хвилин за температури 180-200 ° С.



0 comments:

Дописати коментар