Це — найшвидше і найпростіше тісто з усіх, які мені доводилося робити. За смаком воно чимось нагадує дріжджове, але не вимагає стільки зусиль і часу.
Таке тісто не потребує навіть витримки у холодильнику; замісили, розкачали, начинили й у духовку. Воно — ідеальна основа для фруктових пирогів, рогаликів, булочок або навіть ватрушок.
Його рецепт з’явився у мене завдяки подарунку — новій (власне кажучи, старій) книжці про випічку. Гріх таким добром не поділитися. Тож, вдалої вам випічки!
ІНГРЕДІЄНТИ
На 1 порцію:
- 300 г борошна
- 150 г домашнього сиру
- 6 ст.л. олії
- 6 ст.л. молока
- 1 яйце
- 75 г цукру
- 1 ст.л. натертої лимонної цедри
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1 пакетик порошку для випічки
- дрібка солі
підготовка: 15 хв
приготування: 40-50 хв
температура: 180-200°С
Приготування:
1. Викласти у миску для замішування: сир, молоко, олію, яйце, цукор, сіль, лимонну цедру, ванільний цукор і розмішати до однорідності.
2. Змішати борошно і порошок для випічки. Просіяти на сирно-олійну масу і замісити тісто.
3. Розкачати. Викласти на лист. Зверху викласти начинку.
4. Випікати 40-50 хвилин за температури 180-200 ° С.
0 comments:
Дописати коментар