Медова свинина з м'ятним вінегретом

Рецепт запеченого м'яса на всі випадки життя. Свинина маринована  з медом і гірчицею із соусом Вінегрет.

Сьогодні рецепт з категорії «І раптом гості на порозі». У ньому нічого складного або екзотичного. Звичайні продукти і мінімум зусиль. Але виходить дуже смачно.


Не полінуйтеся зробити соус «Вінегрет». Він вартий того, щоб випробувати, більше того, ви здивуєтеся наскільки добре м'ята підходить до солодкувато-пряної свинини. Одним словом – на всі випадки.


ІНГРЕДІЄНТИ

На чотирьох:

  • 500г філе свинини одним шматком
  • 6 ст.л. олії
  • 1 ст.л. перцю
  • 2 ст.л. меду
  • 1 ст.л. гірчиці
  • 2 гілочки розмарину
  • 2 гілочки м'яти
  • 2 ст.л. яблучного оцту
  • ½ салатної (не гострої) цибулі

підготовка: 15 хв

приготування: 30 хв

температура: 150°С


Приготування:

1. За півгодини до приготування витягти м'ясо з холодильника, щоб воно набуло кімнатної температури. Обсушити паперовим рушником.


2. Розігріти духовку до 150°C.


3. Розігріти на сковороді 2 ст.л. олії. Викласти філе і обсмажити його з усіх сторін (приблизно 2 хвилини на кожну).


4. Розчавити колодкою ножа або крупно змолоти чорний перець. Змішати з медом і гірчицею.


5. Викласти м'ясо на лист, застелений пaпером для випічки. Обмасти медовим соусом, посипати голочками розмарину.


6. Запікати 30 хвилин на середньому рівні духовки за температури 150°C, змащуючи час від часу соусом.


7. Через 30 хв вийняти з духовки, загорнути у фольгу і залишити «відпочити» мінімум на 5 хв.


8. Тим часом зробити соус «Вінегрет». Для цього дуже дрібно нарізати цибулю, листочки м'яти залити яблучним оцтом і рештою олії.


9. Нарізати філе на порції. Подавати з м'ятним вінегретом.


0 comments:

Дописати коментар