Сьогодні рецепт з категорії «І раптом гості на порозі». У ньому нічого складного або екзотичного. Звичайні продукти і мінімум зусиль. Але виходить дуже смачно.
Не полінуйтеся зробити соус «Вінегрет». Він вартий того, щоб випробувати, більше того, ви здивуєтеся наскільки добре м'ята підходить до солодкувато-пряної свинини. Одним словом – на всі випадки.
ІНГРЕДІЄНТИ
На чотирьох:
- 500г філе свинини одним шматком
- 6 ст.л. олії
- 1 ст.л. перцю
- 2 ст.л. меду
- 1 ст.л. гірчиці
- 2 гілочки розмарину
- 2 гілочки м'яти
- 2 ст.л. яблучного оцту
- ½ салатної (не гострої) цибулі
підготовка: 15 хв
приготування: 30 хв
температура: 150°С
Приготування:
1. За півгодини до приготування витягти м'ясо з холодильника, щоб воно набуло кімнатної температури. Обсушити паперовим рушником.
2. Розігріти духовку до 150°C.
3. Розігріти на сковороді 2 ст.л. олії. Викласти філе і обсмажити його з усіх сторін (приблизно 2 хвилини на кожну).
4. Розчавити колодкою ножа або крупно змолоти чорний перець. Змішати з медом і гірчицею.
5. Викласти м'ясо на лист, застелений пaпером для випічки. Обмасти медовим соусом, посипати голочками розмарину.
6. Запікати 30 хвилин на середньому рівні духовки за температури 150°C, змащуючи час від часу соусом.
7. Через 30 хв вийняти з духовки, загорнути у фольгу і залишити «відпочити» мінімум на 5 хв.
8. Тим часом зробити соус «Вінегрет». Для цього дуже дрібно нарізати цибулю, листочки м'яти залити яблучним оцтом і рештою олії.
9. Нарізати філе на порції. Подавати з м'ятним вінегретом.
0 comments:
Дописати коментар