Чи любите ви фруктові_пироги? Чи любите ви пироги у яких начинки більше ніж тіста? А так щоб замісити тісто на раз-два і готово?
Тоді, можливо, цей пиріг саме для вас. Він такий літній, такий легкий, а головне, для цією основи підходить будь-яка фруктова начинка. Цікаво, якщо їсти пиріг одразу – основа буде хрумкою. Другого дня — м'якою. Смачного!
ІНГРЕДІЄНТИ
Для тіста
- 300 г борошна
- 150 г домашнього сиру
- 6 ст.л. олії
- 6 ст.л. молока
- 1 яйце
- 75 г цукру
- 1 ст.л. натертої лимонної цедри
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1 пакетик порошку для випічки
- дрібка солі
Для начинки
- 1-1,5 кг ревеню
- 1 чашка панірувальних сухарів
- 1 ст.л. крохмалю
- 100-150 г цукру
- цукрова пудра для посипки
Для штрейзеля:
- 200 г борошна
- 100 г маргарину
- 2 ст.л. цукру
- 2 ст.л. вівсяних пластівців
підготовка: 30 хв
приготування: 40-50 хв
температура: 180-200°С
Приготування:
1. Підготувати начинку. Для цього помити і почистити ревінь від верхньої шкірки, нарізати на шматочки завтовшки 3 см. Викласти у миску, посипати 2 ст.л. цукру. Залишити на 30 хв, щоб ревінь пустив сік. Після чого відкинути на друшляк.
2. Тим часом замісити олійно-сирне тісто. Для цього: викласти у миску для замішування тіста: сир, молоко, олію, яйце, цукор, сіль, лимонну цедру, ванільний цукор і розмішати до однорідності.
3. Змішати борошно і порошок для випічки. Просіяти на сирно-олійну масу і замісити тісто.
4. Зробити штрейзель. Для цього змішати муку, цукор, вівсяні пластівці. Порізати масло (маргарин) на невеликі шматочки. За допомогою ножа посікти масло з мучною сумішшю і швидко перетерти масу пальцями до утворення крихт. До використання тримати у холодильнику.
5. Розкачати тісто. Викласти на лист. Посипати тісто панірувальними сухарями.
6. Змішати у чашці крохмаль і 2 ст.л. цукру. Додати до ревеню і перемішати.
7. Викласти ревінь на тісто, посипати штрейзелем.
8. Випікати 40-50 хвилин за температури 180-200 ° С. Охолоджений пиріг посипати цукровою пудрою.
0 comments:
Дописати коментар