Ревеневий пиріг із штрейзелем

Швидкий пиріг - такий літній, такий легкий, а головне, для цієї основи підходить будь-яка фруктова начинка.

Чи любите ви фруктові_пироги? Чи любите ви пироги у яких начинки більше ніж тіста? А так щоб замісити тісто на раз-два і готово?


Тоді, можливо, цей пиріг саме для вас. Він такий літній, такий легкий, а головне, для цією основи підходить будь-яка фруктова начинка. Цікаво, якщо їсти пиріг одразу – основа буде хрумкою. Другого дня — м'якою. Смачного!


ІНГРЕДІЄНТИ

Для тіста

  • 300 г борошна
  • 150 г  домашнього сиру
  • 6 ст.л. олії
  • 6 ст.л. молока
  • 1 яйце
  • 75 г цукру
  • 1 ст.л. натертої лимонної цедри
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 пакетик порошку для випічки
  • дрібка солі

Для начинки

  • 1-1,5 кг ревеню
  • 1 чашка панірувальних сухарів
  • 1 ст.л. крохмалю
  • 100-150 г цукру
  • цукрова пудра для посипки

Для штрейзеля:

  • 200 г борошна
  • 100 г маргарину
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. вівсяних пластівців

підготовка: 30 хв

приготування: 40-50 хв

температура: 180-200°С


Приготування:

1. Підготувати начинку. Для цього помити і почистити ревінь від верхньої шкірки, нарізати на шматочки завтовшки 3 см. Викласти у миску, посипати 2 ст.л. цукру. Залишити на 30 хв, щоб ревінь пустив сік. Після чого відкинути на друшляк.


2. Тим часом замісити олійно-сирне тісто. Для цього: викласти у миску для замішування тіста: сир, молоко, олію, яйце, цукор, сіль, лимонну цедру, ванільний цукор і розмішати до однорідності.


3. Змішати борошно і порошок для випічки. Просіяти на сирно-олійну масу і замісити тісто.


4. Зробити штрейзель. Для цього змішати муку, цукор, вівсяні пластівці. Порізати масло (маргарин) на невеликі шматочки. За допомогою ножа посікти масло з мучною сумішшю і швидко перетерти масу пальцями до утворення крихт. До використання тримати у холодильнику.


5. Розкачати тісто. Викласти на лист. Посипати тісто панірувальними сухарями.


6. Змішати у чашці крохмаль і 2 ст.л. цукру. Додати до ревеню і перемішати.


7. Викласти ревінь на тісто, посипати штрейзелем.


8. Випікати 40-50 хвилин за температури 180-200 ° С. Охолоджений пиріг посипати цукровою пудрою.


0 comments:

Дописати коментар